Diyarbakır’da bir mahalle karantinaya alındı

Diyarbakır’da bir mahalle karantinaya alındı
Diyarbakır’ın Çüngüş İlçesi’ne bağlı Aydın’lı mahallesinde yaşayan 20 kişide koronavirüs tespit edildi. Köy karantinaya alındı.

Diyarbakır’ın Çüngüş İlçesi’ne bağlı 300 nüfuslu Aydınlı mahallesi’nde yaşayan 20 kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. Tespit edilen vakalar tedavi için Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yaşanan bu gelişme sonrası Çüngüş İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak, salgının başka kişi ve bölgelere yayılmasını önlemek için Aydınlı Mahallesi’nin karantinaya alınmasına karar verdi. Kurul kararının ardından, jandarma ekiplerince giriş ve çıkışlara kapatılan mahallede sağlık ekipleri kontrol yaparken, anonslarla da vatandaşlardan dışarıya çıkmamaları istendi.

94688966_3697024120368491_8583534648347328512_n.jpg

Mahallede yaşayan ve tedirgin olan vatandaşlar, köyde ilaçlama yapılmadığını, maske ve eldiven dağıtılmadığını belirterek, salgın nedeniyle dışarı çıkamadıklarını hayvanların ahırda aç kaldığını bildirdi.

Sahura kadar ambulansların vaka götürdüğünü belirten köy sakinleri, maddi ve manevi olarak zor durumda kaldıklarını bildirdi.

Köylüler, Balcılar Mahallesine de vakanın çıktığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum