Diyarbakır’da bürokrat ve esnafı dolandıran emanetçi kuyumcu yakalandı

Diyarbakır’da bürokrat ve esnafı dolandıran emanetçi kuyumcu yakalandı
Diyarbakır’da, aralarında üst düzey bürokratlar ve onlarca esnafın altınlarını emanet ettiği kayıp kuyumcu Z.O Adana’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Geçtiğimiz hafta kardeş Z.O’da Diyarbakır’da yakalanmıştı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da, aralarında üst düzey bürokratlarında bulunduğu onlarca esnafın altın ve parasını emanet ettiği Zerya Nuzar Gold’un sahibi Z.O, geçtiğimiz hafta kendisine emanet edilen yaklaşık 200 milyon TL değerindeki para ve altınlarla kayıplara karıştı. Olayın duyulması ile onlarca kuyumcu esnafı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, dolandırıldıklarını bildirdi.

Soruşturmayı iki savcı yürütüyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, kamuoyunda geniş yankı bulan olayla ilgili iki savcı görevlendirerek, soruşturmanın hızlı yürütülmesi talimatı vermişti. Savcılığın talimatıyla firari Z.O’nun bulunması için birçok yerde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Adana polisi bir eve baskın düzenlendi. Operasyonda, 200 milyonla kayıplara karışan emanetçi kuyumcu Z.O gözaltına alındı. Z.O’nun sorgulanmak üzere Diyarbakır’a getirileceği öğrenildi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta firari Z.O’nun küçük kardeşi Z.O’da, Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı.

Yanıt bekleyen sorular

Bu arada, şüpheli Z.O kardeşlerin yapılacak sorgusu ile kamuoyunun beklediği soruları yanıt aranacak. Yanıt bekleyen sorular şunlar;

Emanetçi kuyumcuda kimlerin parası vardı?

Hangi bürokrat parasını almak için baskı yapıp kuyumcuyu batırdı?

Bürokrat, savcı, polisler 200 milyon lirayı nereden bulup kuyumcuya ne amaçla verdi?

Tüm bu sorular yapılacak sorgulamanın ardından netlik kazanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum