Diyarbakır’da Covid-19 yoğun bakımında yer yok

Diyarbakır’da Covid-19 yoğun bakımında yer yok
Diyarbakır’da son süreçte ciddi artış gösteren korona vakaları yoğun bakımlarda yer bırakmadı. Üniversite hastanesinde bir doktor yoğun bakımda yer olmadığı için Covid kliniği olmayan bir serviste takibe alındı.

Diyarbakır’da korona vakalarındaki ciddi artış devam ediyor. Yoğun bakımlardaki hasta yoğunluğu nedeniyle Üniveriste Hatanesi’nde bir doktor Covid olmayan hastalarla beraber aynı ortamda takibe alındı.

Covid testi pozitif çıkan ve genel durumu kötüleşen bir doktor kentteki tüm hastanelerde yoğun bakımlarda yer bulunamadığı için Covid kliniği dahi olmayan bir serviste, Covid olmayan hastalarla beraber takip ediliyordu. Aile hekimi doktor bugün serviste solunum cihazına bağlandı.

Nefroloji bölümünde takibi yapılan aile hekimi Dr. O.T. daha sonra corona testi pozitif çıkması üzerine Covid yoğun bakımda yer olmadığı için dahili yoğun bakımda Covid olmayan hastalarla beraber takibi yapıldı.

dto.jpg

Diyarbakır Tabip Odası’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“1-Covid testi pozitif çıkan, genel durumu kötüleşen bir meslektaşımız kentteki tüm hastanelerde yoğun bakımlarda yer bulunamadığı için Covid kliniği dahi olmayan bir serviste, Covid olmayan hastalarla beraber takip ediliyordu. Bugün serviste solunum cihazına bağlandı.

2) Türkiye’de salgın tüm hızıyla devam ediyor, bölgede salgının etkisini katmerli bir biçimde yaşıyoruz. Bakanlığın yarattığı “başarı” algısı doğru değildir. İlan edilen rakamlar gerçekliği ifade etmemektedir.

3) Gelinen aşamada bölgede sağlık sistemi çökmüştür. Pandemi ile mücadelede yeterli  hazırlıklar yapılmamıştır. Yanlış sağlık politikaları nedeniyle meslektaşlarımızı, sağlık çalışanlarını, yurttaşları  kaybediyoruz. Unutmayacağız!” (Haber Mekezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.