Diyarbakır’da demiryolu hattına yaya üst geçitleri yapılıyor

Diyarbakır’da demiryolu hattına yaya üst geçitleri yapılıyor
Diyarbakır’da kenti ikiye bölen ihata duvarı projesinde yaya üst geçitleri yapılmaya başlandı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da kenti ikiye bölen demiryolu hattına çekilen ihata duvarı STK’ların ve vatandaşların tüm itirazlarına rağmen hayata geçirilmişti.

Devlet Demiryolları 5. Bölge Müdürlüğü’nün, Diyarbakır kent merkezini ikiye bölen ve Diyarbakır tren Garı’ndan Araştırma Hastanesi’ne kadar 10 kilometrelik yol boyunca güvenlik amacıyla çekilen ihata duvarı çalışmalarında üst geçitler yapılmaya başlandı. Diyarbakır Konukevi’nin yakınında yaya üst geçidi için temel atıldı. TCDD 5. Bölge Müdürlüğü, yayaların geçişi için proje kapsamında 7 adet yaya üst geçidi öngörmüştü.

yaya-gecit-tigris1.jpg

Projede öngörülen 7 adet yaya üst geçidi

TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada projeye ilişkin şunlar ifade edilmişti: “Proje kapsamında 10 kilometrelik hat kesiminde zorluk yaşanmaması için toplamda 16 adet geçit, vatandaşımızın hizmetine sunulacaktır. Bunlar, 6 adet hemzemin geçit, 2 adet alt, 1 adet üst geçit ile proje hazırlıkları devam eden 7 adet yaya üst geçidinden ibarettir.”

Kentteki STK’lar itirazda bulunmuştu

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere kentteki iş insanları dernekleri ve TMMOB’a bağlı odaların aralarında bulunduğu 21 STK duvarın kentin bütüncül gelişmelerine dikkat edilmeden ve kent dinamikleriyle paylaşılmadan gerçekleştirildiğine dikkat çekerek itirazda bulunmuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.