Diyarbakır'da dersanesi ve etüt merkezi olmayan tek okul

Diyarbakır'da dersanesi ve etüt merkezi olmayan tek okul
Bilnet Okulları Diyarbakır Kampüsü’nün yönetimini geri alan iş adamı Ekrem Karakoç, Tigris Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.

Tigris Haber- Bilnet Okulları Diyarbakır Kampüsü’nün yönetimini geri alan iş adamı Ekrem Karakoç, Tigris Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.

Dershanesi ve etüt merkezi olmayan tek okul!

Dershanesi ve etüt merkezi olmayan tek okul olduklarının altını çizen Karakoç, öğrencilere etüt merkezi ve dershaneye gerek kalmadan tüm eğitimi okulda verdiklerini söyledi. Bu işi yapmalarındaki amacın ticari kazanç olmadığını belirten Karakoç,”Bu kentte doğduk, burada büyüdük, burada kazandık ve tüm yatırımlarımızı burada yaptık. Bu kent bize çok şey verdi, şimdi biz bu kente karşı borcumuzu ödemek için kentin olmazsa olmazlarından olan eğitim alanında yatırım yaparak bu işi yapıyoruz” dedi.

Tigris Haber Özel

karakocc.jpg

“Başımıza gelen bir kazadan dolayı devrettik ancak..”

Geçtiğimiz günlerde yeniden el değiştiren Bilnet Okulları Diyarbakır Kampüsü’nün yönetimini devralan iş adamı Ekrem Karakoç, bu işi neden bıraktığını, niçin geri aldığını ve hedeflerinin neler olduğunu gazetemize değerlendirdi.

Bir aile ferdinin yaşadığı sağlık sorunundan dolayı çok sevdiği eğitim işine zaman ayıramayacağı için okulu devrettiğini belirten Karakoç,”Milyonda bir insanın başına gelebilecek bir kaza yaşadık. Eğitim işi emek isteyen bir iş olduğu için buna zaman ayıramayacağımızı düşünerek ayrılmak istedik. Daha önce okulu başka bir arkadaşa devretmek istedik, genel merkez kabul etmeyince genel merkezin önerdiği ve istediği Bilal Kadayıfçıoğlu’na devrettik. Bazı koşullardan dolayı okulu geri alma gereksinimi hissettik” dedi.

 

“Biz bu kente karşı Borçluyuz”

Bu işi yapmalarındaki amacın ticari kazanç olmadığını belirten Karakoç, kendisini bu kente karşı hizmet etmekle yükümlü hissettiği için zorluklarına katlanarak bu işi yaptığını ifade etti. Karakoç, ”Bu kentte doğduk, burada büyüdük, burada kazandık ve tüm yatırımlarımızı burada yaptık. Bu kent bize çok şey verdi, şimdi biz bu kente karşı borcumuzu ödemek için kentin olmazsa olmazlarından olan eğitim alanında yatırım yaparak bu işi yapıyoruz” diye konuştu.

“Okulu kısa zamanda toparladık”

Yeniden yapılanma süreci içine girerek okulu kısa zamanda toparladıklarının altını çizen Karakoç,”Eğitim işine geri döndük. Bunun sebebi insanların bize güvenerek en değerli varlıkları olan çocuklarını bize teslim etmesidir. Güzel bir kadro oluşturup eski öğretmenlerimizi geri getirip Diyarbakır’ın en güçlü eğitim kadrosunu inşa ederek yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki sene çok daha iyi ve güçlü olacağız. Biz ayrıldıktan sonra göreve başlayan ve yeterli olmayan 8 öğretmenle yollarımızı ayırdık. İşin ehli olan öğretmenlerle anlaştık. Bize güvenerek çocuklarını teslim eden hemşerilerimize layık olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

bilnet.jpg

“Merkeze bağlı tek okul biziz”

Diyarbakır’da idari ve eğitim kadrosu genel merkeze bağlı olan tek okul olduklarını belirten Karakoç, hedeflerinin eğitimde en iyisini başarmak olduğunu söyledi. Karakoç, şöyle devam etti ;”Diyarbakır’ın ilk ve tek akredite okuluyuz. Diğer okullar markaların tabelasını almış sadece yayın desteğiyle bu işi yapıyor. Biz ise direkt merkezden akredite olan okuluz. İşin muhasebe boyutu dışında eğitim boyutu bazında tamamen merkez tarafından yönetiliyoruz. İdari kadromuz ve eğitim kadromuz doğrudan merkeze bağlıdır. Hedefimiz eğitim alanında Diyarbakır’da bir numara olmaktır. Diğer paydaşlarımız gibi sadece öğrenci sayımız fazla olsun diye bu işi yapmıyoruz. Okulumuz zaten yüzde 90 doluluk oranına sahip. Biz fazla öğrenci almıyoruz, kaliteye önem veriyoruz. İyi bir eğitim ve öğretim vermek önceliğimizdir.”

karakoc-(2).jpg

“Diyarbakır’ın akademik olarak en başarılı okuluyuz”

Diyarbakır’da öğrenci sayısına göre en başarılı okul olduklarını anlatan Karakoç,”Diyarbakır’da öğrenci sayısına göre sınavlarda en başarılı okuluz. Fen Lisemizden mezun olan 15 öğrenciden 14’ü iyi üniversitelere yerleşti.8 tanesi ilk 3 bindeyiz. Türkiye 130 ve 174’üncüsü de bizdeydi. Akademik olarak başarılıyız. Diyarbakır’daki başarı oranımız yüzde 83’ün üzerindedir. Bu sene daha farklı bir çalışma yapıyoruz. Fen Lisesi ve Anadolu Lisesinde hedefimiz il birinciliğidir. Tabi öğrenci sayısına göre bunu hedefliyoruz. Örneğin bizim bu alanda öğrenci sayımız ile diğer okulların aynı değil” dedi.

“Etüt merkezi ve Dershanelere gerek bırakmıyoruz”

Aileleri etüt merkezi ve dershane yükünden kurtardıklarını dile getiren Karakoç, en iyi eğitimci kadrosuyla çalışmak için atılımlar yaptıklarını kaydetti. Karakoç, sözlerini şöyle tamamladı ;”Diyarbakır’da etüt merkezi, dershanesi olmayan bir tek okul biziz. Diğer paydaşlarımız kendi okullarına bağlı dershane ve etüt merkezlerine gelen ancak kendi okullarında okumayan öğrencileri de başarı hesaplamalarına eklerken biz bunu yapmıyoruz. Biz bütün eğitimi okulumuzda veriyoruz. Öğrencilerimiz dershane ihtiyacı duymadan eğitim ve öğretim görüyor. 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflara normal okul müfredatının dışında dershane eğitimini okulumuzda veriyoruz. Aileleri ikinci bir masraftan kurtarmış oluyoruz. En iyi branş ve sınıf öğretmenleriyle çalışmak için çalışma yapıyoruz. Bu özelliklere sahip 6 birinci sınıf öğretmeniyle anlaştık. Birinci sınıf kayıtlarının yüzde 40’ını tamamladık. Mart’ın sonuna kadar birinci sınıf kayıtlarını tamamlamış olacağız.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.