VİDEO - Diyarbakır’da 'Develi' karpuz festivali

VİDEO - Diyarbakır’da 'Develi' karpuz festivali
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Valilik tarafından düzenlenen karpuz festivalinde ‘develer’ boy gösterdi. Develere yüklenen karpuzlar, Ofis’ten Dağkapı Meydanı’na taşındı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Karpuz Festivali’nin 11’incisi Dağkapı Meydanı’nda düzenlendi. Festivale Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile Ebubekir Bal katıldı. Oya Eronat bu festivalin çocukluğundan beri var olduğunu belirterek, “Çocukluğumda fuar tadında geçerdi. Babam elimden tutup festival alanına götürmesini heyecanla beklerdim” dedi.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ise, Diyarbakır’ın kültürel zenginliğine dikkat çekti. Diyarbakır karpuzunu dünyaya tanıtmak için bu festivali düzenlediklerini belirten Karaloğlu, “İşte bu büyük Diyarbakır sofrasının nazar boncuğu Diyarbakır karpuzudur. Diyarbakır karpuzu yüzyıllardır yetiştirilen önemli ürünlerden bir tanesidir” diye konuştu.

karpuz-festival-tigris1.jpg

Karpuzlar develere yüklendi

Renkli görüntülerin göze çarptığı festivalin en ilginç detayı ise develer oldu. Develere yüklenen karpuzlar, vatandaşların da yer aldığı kortej eşliğinde Ofis’ten festivalin yapılacağı Dağkapı Meydanı’na kadar taşındı. Yoldan geçen vatandaşlara dilimlerinin karpuzlar ikram edildi. Festivalde, Cumhurbaşkanı BaşDanışmanı Gülşen Orhan da Kürtçe şarkı söyledi.  Dağkapı Meydanı’nda karpuz yeme yarışmasının yanı sıra, bebekler arasında karpuz güzeli, çocuklar arasında ise karpuz yuvarlama yarışması düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

karpuz-festival-tigris2.jpg

45 kiloluk karpuza ödül

Festivalde, 45 kilo 500 gramlık karpuz yetiştirerek dereceye giren İkram Atlı’ya 10 bin lira ödül verildi. Yarışmada ikinci ve üçüncü olanlara da para ödülü verildi.

Yetiştirdiği 39 kilo 200 gramlık karpuzla üçüncü olan Mehmet Kaya Tigris Haber’e konuştu. 10 yaşımdan beri karpuz yetiştirdiğini belirten Kaya, “Dicle kenarında yetiştiriyoruz. 80’den beri yarışmaya katılıyorum. 5 defadır ödül alıyorum” dedi. (Tigris Haber Merkezi)

karpuz-festival-tigris3.jpg

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.