Diyarbakır’da eğitimde fırsat eşitliğine katkı protokolü
Ramazan YAVUZ-ÖZEL
TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak ve sınavlara hazırlanan öğrencilerin daha geniş imkânlardan yararlanmasını sağlamak amacıyla, Diyarbakır Dernekler Platformu ile Özel Bilgi Dünyası Kurs Merkezi arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.
Diyarbakır’da faaliyet yürüten ve Diyarbakır Dernekler Platformu adı altında bir araya gelen Şırnak İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞİVİDER), Mazıdağlılar Derneği, Bingöllüler Derneği, Omeryalılar Derneği, Silvan Farkinliler Derneği, Liceliler Derneği, Dicleliler Derneği, Hazrolular Derneği, Kulp Narlıca Derneği, Kulp Zera Derneği, Terkanlılar Derneği, Çüngüşlüler Derneği, Şeyh Said Derneği’nin üyelerinin, çocuklarının ve yakınlarının Kurs Merkezi eğitim hizmetlerinden yüzde 50 indirimle faydalanmaları için protokol imzalandı. Protokol, Diyarbakır Dernekler Platformu adına Genel Sekreter Nusret İla ile Özel Diyarbakır Bilgi Dünyası Kurs Merkezi Müdürü Arslan Özdemir tarafından imzalandı. 2027 Ocak ayına kadar geçerli olacak eğitim ücretlerindeki yüzde 50 indirimden faydalanabilmek için dernek üyeleri, çocukları ve kurum üye kartını ibraz etmek zorunda.

“AMAÇ, EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNE KATKI SUNMAK”
Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak ve sınavlara hazırlanan öğrencilerin daha geniş imkânlardan yararlanmasını sağlamak amacıyla derneklerle protokol imzaladıklarını belirten Özel Diyarbakır Bilgi Dünyası Kurs Merkezi Müdürü Arslan Özdemir, “yapılan anlaşma kapsamında, öğrencilerin akademik başarılarını destekleyecek eğitim faaliyetleri, rehberlik çalışmaları ve sınav hazırlık süreçlerine yönelik çeşitli imkânların toplumun her kesimine ulaştırılması hedefleniyor. Yetkililer, bu iş birliğinin özellikle gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sağlayacağını belirterek, ortak sosyal sorumluluk projeleriyle daha fazla öğrenciye destek olmayı amaçladıklarını ifade etti” dedi.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.