Diyarbakır'da elektrik kullanımında yeni dönem

Diyarbakır'da elektrik kullanımında yeni dönem
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (DEDAŞ) abonelerine ödeme kolaylığı sağlamak için gerçekleştirdiği "Peşin ödeyin, faiz ödemeyin" kampanyasında sona gelinirken, ücretsiz sayaç değiştirme kampanyası ise devam ediyor.

DEDAŞ, özelleştirme sonrasında hizmet verdiği Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta hayata geçirdiği kampanyalar ile abonelerine ödeme konusunda ciddi kolaylıklar sağladı. Resmi kurum, tarımsal sulama ve diğer abonelerin eski borçlarının faiz yükü ile önceden müdahale edilmiş sayaçların getireceği hukuki sorumluluktan kurtulmaları için kurumun iyi niyet göstergesi olarak gerçekleştirdiği kampanyalar, önemli ölçüde tamamlandı. Dicle Elektrik, buna rağmen sorumluluğunu yerine getirmeyen abonelerle ilgili, bundan sonra yasal haklarını kullanma kararı aldı. DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, bugüne kadar yapılan kampanyalara abonelerin ilgisinin yüksek olmasına rağmen, istedikleri düzeyde olmadığına dikkat çekti. Karagüzel, "Şirket yönetimi olarak devraldığımız günden beri faiz affı kampanyası ve sayaç affı kampanyası düzenleyerek abonelerimize iyi niyetimizi gösteriyoruz. Bu kampanyalar dışında sağlıklı, kesintisiz ve kaliteli enerji verebilmek için gerekli bakım onarım ve yenileme çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bölgemiz genelinde 150 civarında yeni araç satın alınarak ve yaklaşık bin 600 kişiye yeni istihdam imkanı sağlanarak çalışmalar devam etmektedir. Bu kampanyalar ve çalışmalar neticesinde abonelerimizden usulsüz elektrik kullanmamalarını ve tükettikleri elektriğin bedelini ödemelerini talep etmekteyiz. Usulsüz kullanımla mücadele ve borç tahsilatı ile ilgili çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu sebeple, borcunu ödemeyenlerin elektriğinin kesileceği, haklarında hukuki ve icra takiplerinin başlanacağı, gerekirse haciz yoluyla kullandıkları trafolara dahi el konulacağının bilinmesi gerekmektedir" dedi.
Murat Karagüzel, başlattıkları sayaç değiştirme kampanyasının 31 Aralık’ta sona ereceğini ifade ederek, "Kendi isteğiyle müracaat etmeyen ve ekiplerimizin tarama çalışmaları sırasında tespit edilen usulsüz elektrik kullanılma amacıyla müdahale edilmiş sayaçlara, ‘kaçak elektrik kullanım cezası’ uygulanarak Cumhuriyet Savcılıkları’na suç duyurusunda bulunulacaktır" diye konuştu.
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.