Diyarbakır’da elektrik şirketleri toplantısı

Diyarbakır’da elektrik şirketleri toplantısı
Dicle Elektrik’in de içinde yer aldığı 7 elektrik dağıtım şirketinde hayata geçecek olan projenin işbaşı eğitim tanıtım toplantısı, Dicle Elektrik'in ev sahipliğinde Diyarbakır'da düzenlendi.

TİGRİS HABER - Söz konusu proje kapsamında toplam 200 Elektrik-Elektronik Teknolojisi alan öğretmeninin elektrik şebekeleri konusunda teknik eğitim görmesi ve sektördeki çalışanların yeteneklerinin geliştirilmesinin yanında kalifiye teknik personelin yetiştirilmesi hedefleniyor.

dicle-elektrik-gmy-nedim-tuzun.jpgAvrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Maili Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme makamı olduğu "Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi", Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) öncülüğünde yürütülüyor.

elder-genel-sekreteri-mustafa-ozge-ozden.jpgT.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması”" projesinin işbaşı eğitim açılış toplantısı, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) öncülüğünde ve Dicle Elektrik’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Diyarbakır’da düzenlenen toplantının hemen sonrasında, Elektrik-Elektronik Teknolojileri dalında çalışan öğretmenlere bilgi ve deneyimlerini artırmaları için çeşitli eğitimler sunulacak. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteklediği proje kapsamında T.C.Millî Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden seçilen19 öğretmene, Dicle Elektrik uzmanları tarafından teknik konularda iş başı eğitim sağlanarak sektöre alanında uzman eğitmenler kazandırması hedefleniyor.

elder-sektorel-yetkinlik-gelistirme-2.jpg

Proje Geleceğin Elektrik Mühendislerine Kapı Aralayacak

Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, “Merkezine insanı alan çalışmaların önemini bu günlerde daha iyi anlıyoruz. Donanımlı insan kaynağı ile çok daha iyi hizmetler yürütülebileceğimize eminim. Bu tür projeler ise nitelikli insan kaynağı yetişmesine doğrudan katkı sağlıyor. Biz 6 bölgede 4bin 500’ü tekniker olmak üzere 7 bini aşkın çalışma arkadaşımızla kesintisiz ve kaliteli elektrik temini için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hizmet bölgemizde daha nitelikli insan kaynağını nasıl artırabileceğimiz konusunda sürekli insan kaynakları ve akademi birimlerimiz ile çalışmalar yapıyoruz. Bu projenin elektrik ekosistemine çok büyük katkı olacağına inanıyorum. Bu projeyi hayata geçiren sektör çatı örgütümüz olan Elder’i kutluyorum. Biz bu projeyi birçok ilk için bir başlangıç olarak görüyoruz.’’ Dedi.

proje-toplu-foto.jpg

Yıllık 35- 45 Milyar TL Yatırım

Diyarbakır’daki toplantıda konuşan Elder Genel Sekreteri Mustafa Özge Özden, derneğin görev ve sorumluluk alanlarından söz ederek, 81 ilde 21 dağıtım bölgesinde faaliyet gösterdiklerini ve yıllık ortalama 35-40 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını belirtti. Özden, hali hazırda sektörün 67 binin üzerinde çalışma arkadaşlarına sahip olduklarına değinirken çalışanların nitelikli olması ve sahanın ihtiyaçlarına cevap verebilmesini önemsedikleri için bu eğitim projesini hayata geçirdiklerini kaydetti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.