Diyarbakır’da emanetçi kuyumcudan trilyonluk vurgun

Diyarbakır’da emanetçi kuyumcudan trilyonluk vurgun
Diyarbakır’da, aralarında üst düzey bürokrat ve onlarca esnafın altınlarını emanet ettiği kuyumcu kayıplara karıştı

TİGRİS HABER -Diyarbakır’da, aralarında Vali, Başsavcı, üst düzey bürokrat ve onlarca esnafın altınlarını emanet ettiği kuyumcu kayıplara karıştı. Yaklaşık 50 kişi Savcılığa başvurarak mağdur edildiklerini söyledi. 

Edinilen bilgilere göre olay şöyle gelişti. Diyarbakır’da yıllardır bürokratların, iş insanlarının ve kuyumcu esnafının emanetlerini verdiği Zerya Nuzar Gold'un sahibi Z.O'dan iki gündür haber alınamıyor. Polisin yaptığı araştırmada kuyumcunun kayıplara karıştığı belirlendi.  Kentte bilinen ve birçok esnafın yanı sıra Vali, vali yardımcısı, kaymakam mülki idare amirleri, üst düzey yargı ve emniyet mensupları gibi birçok kamu çalışanlarının birikimlerini emanet ettiği kuyumcu yaklaşık 200 trilyon para ile ortadan kayboldu. Onlarca kuyumcu esnafı Savcılığa başvurarak, dolandırıldıklarını bildirdi. Polis, Savcılığın talimatıyla kuyumcunun yakalanması için operasyon başlattı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner, çok sayıda esnafın kendilerine başvurarak dolandırıldığını söyledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum