Diyarbakır’da Engelliler Meclisi Kuruluyor

Diyarbakır’da Engelliler Meclisi Kuruluyor
Engelliler Konfederasyonu'nun 81 ilde hayata geçirmek istediği "Türkiye Engelliler Meclisine Doğru" projesinin tanıtımı Diyarbakır'da yapıldı.

Tigris Haber- Engelliler Konfederasyonu'nun 81 ilde hayata geçirmek istediği "Türkiye Engelliler Meclisine Doğru" projesinin tanıtımı Diyarbakır'da yapıldı.

Merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semtine açıklama tarzında düzenlenen toplantıya federasyon yönetim kurulu üyesi Şule Sepin ve Diyarbakır'daki engelli dernek temsilcileri katıldı. Federasyon yönetim kurulu üyesi Şule Sepin bu projenin Avrupa Birliği'nin mali desteğiyle yürütüldüğünü ve Türkiye'de engelliler alanında çalışan sivil toplum örgütleri arasında sürdürülebilir diyalog ve savunuculuk temelli bir ağ kurmayı amaçladıklarını aktardı. Sepin, "Engelli hakları hareketlerinin deneyimli isimlerinin moderatörlüğünü üstlendiği yerel toplandılar dizisi her ilde STK'ları bir araya getiriyor, işbirliği zemini oluşturuyor. Bu toplantı sonucunda ülke geneline yansıtacak biçimde seçilen 52 ilin her birinde, o ilin genelinde engelli hakları mücadelesi yürüten sivil toplum örgütlerinin katılımıyla "Yerel Engelli Meclisi" kurulacak. Bu yerel meclislere, üniversitelerde, barolarda ve belediyelerde engellilik alanında çalışmalar yapan uzmanlar da katılabilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.