Diyarbakır’da eşini öldüren zanlıya indirim yok!

Diyarbakır’da eşini öldüren zanlıya indirim yok!
Diyarbakır’da başkasıyla konuştuğu için eşini öldüren zanlıya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Diyarbakır’da eşi Fidan Güngör (35)’i başkasıyla konuşurken gördüğü için bıçaklayarak öldüren Özkan Göngör (42) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cinayetten pişmanlık duymayan sanık Güngör’e indirim uygulamadı.

Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl Şubat ayında yaşanan olay şöyle gelişti. İddiaya göre, Özkan Güngör, 5 çocuğunun annesi eşi Fidan Güngör ile evde tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Özkan Güngör, eşini dövüp, bıçakladı. Güngör, daha sonra da ağır yaralanan eşini bırakıp, kaçtı. Çocukların çağırdığı sağlık ekipleri Fidan Güngör'ü yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Selahatttin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ancak Fidan Göngör, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay sonrası yakalanan Özkan Göngür tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İki defa bıçaklamış

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava karara bağlandı. Karar duruşmasına sanık Özkan ile avukatı hazır bulundu. Esas hakkında mütalaasını mahkemeye sunan savcılık, olay günü sanık Özkan Güngör ile maktul Fidan Güngör’ün yaşadıkları tartışma sonrası karşılıklı olarak odada bulunan odunlardan bir birlerine fırlattıkları, sonra birbirlerini iterek boğuşmaya başladıkları, şüphelinin eşini iki ayrı yerden bıçakla yaraladığı belirtildi. ‘Eşim bıçağın üzerine düştü’ savunmasını yersiz bulan savcılık, sanığın eşini kasten öldürdüğünü belirterek TCK’nın 82/1 maddesine göre cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyetinin söz verdiği müşteki avukatı Nadide Kurul ise, sanığın cinayeti tasarlayarak yaptığını belirterek, bu suça göre cezalandırılmasını istedi.

Sanık Özkan Güngör’de, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatını talep ettiğini söyledi.

Duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, ‘kasten adam öldürme’ suçundan sanık Özkan Güngör’ü ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, cinayetten pişmanlık duymayan sanık Güngör’e indirim uygulamadı.

Murat Özbilek/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum