Diyarbakır'da evlere 'burada kim oturuyor' ziyareti!

Diyarbakır'da evlere 'burada kim oturuyor' ziyareti!
Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti öncesi kentte olağanüstü polisiye önlemler alınırken, Erdoğan'ın geçiş güzergahında bulunan tüm evleri tek tek ziyaret eden polis, burada oturan yurttaşları kayıt altına aldı.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'a yapacağı 12. ziyareti öncesi kent genelinde alınan önlemler olağanüstü seviyeye çıkarıldı. Erdoğan'ın geçiş güzergahları AKP flamaları ile süslenirken, polisin de iki gündür bu güzergahlarda bulunan tüm evlere giderek, evlerde ikamet eden yurttaşları kayıt altına aldığı belirtildi. Yine söz konusu güzergah boyunca TOMA araçlarının konuşlandığı gözlenirken, bu bölgede bulunan yüksek binalara da keskin nişancılar yerleştirildiği görüldü. 

Sessizliğin hakim olduğu kentte Başbakan Erdoğan'ın ilk olarak saat 11.00'da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edeceği belirtildi. Ardından saat 12.15'te Diyarbakır Valisi ile görüşecek olan Erdoğan, 13.00'da Kantar Köprülü Kavşağı'nın açışını gerçekleştirecek. Saat 15.00'da ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından organize edilen ve Dicle Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan toplu nikah törenine katılacak olan Başbakan Erdoğan, saat 18.00'da Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani ile Green Park Otel'de bir araya gelecek. Erdoğan son olarak saat 19.30'da Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen ve Diyarbakır milletvekillerinin katılacağı akşam yemeği ile bu günkü programını sona erdirecek. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.