Diyarbakır’da gönüllü sayısı 7 bin kişiye ulaştı

Diyarbakır’da gönüllü sayısı 7 bin kişiye ulaştı
Diyarbakır Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)’ın gönüllü sayısı 7 bin kişiye ulaştı. Afet ve acil durumlarda profesyonel ekiplere destek olacak gönüllülük sistemine kayıt olan ekiplere eğitimler veriliyor.

TİGRİS HABER - AFAD tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır’da AFAD gönüllük sistemine kayıtlı yaklaşık 7 bin AFAD gönüllüsü olduğu belirtilerek, bu sayının daha da artması için ’Ben olmasam ne olur demeyin. Siz varsanız çok şey olur’ sloganıyla çeşitli TV kanalları ile halkı davet ettiklerini, sahada bir çok çalışmayla gönüllü sayısının arttırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Gönüllü sayısı artıyor

Destek AFAD gönüllü eğitimleri 29 Kasım - 5 Aralık 2021 tarihleri arasında AFAD yerleşkesinde eğitime devam eden Diyarbakır AFAD müdürlüğü, uzman ekipler tarafından, gönüllülerine yönelik yangın, ilk yardım, hafif arama kurtarma, insani yardım ve psikososyal eğitimleri veriyor. Bu gün itibariyle Diyarbakır’da toplam AFAD gönüllü sayısı 7 bin, temel AFAD gönüllü eğitimlerini bitiren 477 kişi, destek AFAD gönüllü sayısı 248 kişiye ulaştı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.