Diyarbakır’da ‘Görsel sanatlar kadın çalıştayı’ düzenlendi

Diyarbakır’da ‘Görsel sanatlar kadın çalıştayı’ düzenlendi
Diyarbakır’da yapılan “Görsel sanatlar kadın çalıştayı” programının amacının kadınlarının sanatının daha da görünür kılma amacı olduğu vurgulandı.

TİGRİS HABER - Kadın Kültür Sanat Edebiyat Derneği (KASED) ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Görsel sanatlar kadın çalıştayı” gerçekleştirdi. Çand Diyarbakır Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda sanatçı katıldı.

Açılışta söz alan KASED üyesi Neşe Toprak, “KASED olarak, kadınların sanatının görünür kılınması için çalışmalar yapıyoruz. Bizler yine aynı amaçla bir çalışma başlatmak istedik. Bu anlamda sizler için bir çalıştay hazırladık. Sanatçıların bu vesileyle çalışmalarını göstermelerini amaçladık. Bize bu anlamda destek çıkan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zeynep Yaş, yapılan çalıştayın amaç ve önemine dikkat çekerek, “Umarım burada daha yoğun bir iletişim olur ve Kürt sanatının daha da ilerlenmesi sağlanır. Kuşkusuz kadınlar birbirinde kendini buluyor. Bütün zorluklara rağmen sizler sanatınızı icra ediyorsunuz. Bizler de sizin sanatınız ve sergilediğiniz emek ile gururluyuz. Umuyoruz ki bugün burada iyi işler çıkacak” ifadelerine yer verdi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından çalıştay basına kapalı bir şekilde devam etti.

Çalıştay’da “Kürdistan’da hafızasızlaştırmaya karşı kültürün korunması”, Kolonyalizme karşı özgür sanat”, “Görsel sanatlar çalışmalarında Kürt kadın sanatçıların görünürlüğü” başlıklı 3 oturum gerçekleşecek. Yine “Kadınlar kültür sanat çalışmalarında nasıl zorluklar yaşıyor?” başlıklı forum düzenlenecek.

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum