Diyarbakır’da hasar tespit çalışması tamamlandı

Diyarbakır’da hasar tespit çalışması tamamlandı
Maraş merkezli depremden etkilenen Diyarbakır’da hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Kentte 3 bin 252 binanın ağır hasarlı olduğu, 97 bin 383 binanın ise hasarsız olduğu tespit edildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 409 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı ilgili odalar tarafından yürütülen hasar tespit çalışmaları bazı kırsal mahalleler dışında tamamlandı. Hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı TMMOB’a bağlı odaların da bileşenleri arasında bulunduğu Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu tarafından duyuruldu. Platformun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,“Diyarbakır merkez ve ilçelerde hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Kırsal mahallelerin bir kısmında ise çalışmalar devam ediyor” denildi.

Toplamda 38 bin 732 bina hasarlı

Platformun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımdaki verilere göre, kentteki 159 bin 832 binadan 152 bin 937’sinde hasar tespit çalışması yapıldı,6 bin 895 binada ise kilitli olmaları nedeniyle inceleme yapılmadı. Platformun verilerine göre, yapılan incelemelerde 22 binanın yıkıldığı, 66 binanın acil yıkılmaması gerektiği, 3 bin 252 binanın ağır hasarlı olduğu, 2 bin 828’nin orta hasarlı olduğu, 32 bin 652 binanın az hasarlı olduğu tespit edildi. Platform tarafından paylaşılan verilerde, 97 bin 383 bina da ise hasar tespit edilmediği, 13 bin 842 bina değerlendirme dışı bırakıldığı belirtildi. 13 bin 842 binanın neden değerlendirme dışı bırakıldığına ilişkin bilgi paylaşılmazken 2 bin 892 binada tespit yapılmadığı, kilitli olması nedeniyle 6 bin 895 binada ise inceleme yapılmadığı ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.