Diyarbakır’da ‘Hayat Eve Sığar’ temalı sergi ve ödül töreni düzenleniyor

 Diyarbakır’da ‘Hayat Eve Sığar’ temalı sergi ve ödül töreni düzenleniyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasının önüne geçmek amacıyla evde kalması zorunlu olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik 2 farklı kategoride düzenlediği “Hayat Eve Sığar” temalı fotoğraf yarışmasının ödül töreni 29 Temmuz 2020 Çarşamba günü düzenleniyor.

TİGRİS HABER - Koronavirüs (Covid19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın 22.03.2020 tarihli ve 5762 sayılı Genelgesi doğrultusunda 65 yaş ve üzeri vatandaşların, 03.04.2020 tarihli ve 6235 sayılı Genelgesi doğrultusunda da 20 yaş ve altı gençlerin sokağa çıkmaları kısıtlanması nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların evde kalmalarını teşvik etmek amacıyla “Hayat Eve Sığar” temasıyla resim, fotoğraf ve şiir yarışması düzenledi. Alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilen ve dereceye giren eserler “Eve Sığan Anılar” adıyla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde sergilenecek. Dereceye giren yarışmacıların ödülleri 29.07.2020 Çarşamba günü saat 14:00’da tören ile takdim edilecek.

Pandemi sürecinde vatandaşların evde yaşadıklarını ölümsüzleştirdiği ve sergiye dönüşen yarışmada 20 yaş altı kategoride dereceye giren 1,2 ve 3’üncülere diz üstü  bilgisayar, 4 ile 10’uncu olanlara tablet armağan edilecek. 65 yaş üstü kategoride ise 1’inciye tam altın, 2 ve 5’inci olanlara yarım altın, 6 ile 10’uncu olup dereceye girenler ise çeyrek altın verilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ayrıca yarışmaya katılan herkese kitap hediye edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.