Diyarbakır’da HDP’li vekil 6 kişi ile açlık grevine başladı

Diyarbakır’da HDP’li vekil 6 kişi ile açlık grevine başladı
Diyarbakır’da aralarında HDP Milletvekili Dersim Dağ’ında bulunduğu 6 kişi, süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattı.

Diyarbakır’da HDP Milletvekili Dersim Dağ’ın da bulunduğu bir grup, Leyla Güven’in başlatmış olduğu açlık grevine destek vermek amacıyla süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı. Açlık grevi eylemine DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP Milletvekilleri Musa Farisoğulları, Remziye Tosun, Semra Güzel, Selçuk Mızraklı, Saliha Aydeniz ve çok sayıda partili katıldı.

dsc_7071.jpg

Burada bir açıklama yapan DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eyleminin başladığını belirterek, “Leyla Güven 116 günden beri, DBP Eş Genel Başkanımız Sebahat Tuncel ve Selma Irmak 47 günden beri, Hewlêr’den Strasburg’a dünyanın bir çok yerinde Kürtler Türkiye’nin kendi yasalarını uygulaması için canlarını ölüme yatırmış. Tecridin ortadan kalkması için mücadele etmektedir” dedi.

‘Yasalara uyulsun’

Kürt sorunu çözülmeden ülkenin diğer sorunlarının çözülemeyeceğini aktaran Arslan, “Siyasi iktidar, muhalefet yapılarına, demokrat, aydın ve sosyalistlere, ‘Ben insanım’ diyen herkesin bu süreçte söylemesi gereken bir sözü var. Kürtler bu topraklarda barış ve demokrasi mücadelesi veriyor. Bizler Sayın Öcalan’la Türkiye’nin toplumsal sorunlarının çözülmesinde, iç barışın tesis edilmesinde nasıl bir role sahip olduğunu gördük. 2013-2015 yılları arasında, devletin Sayın Öcalan’la geliştirdiği sürece Türkiye halkları şahittir. O sürece şahit olduğumuz için Öcalan’a barış rolünün tekrar teslim edilmesi gerekiyor. AKP hükümeti kendi iktidarını sürdürmek ve Kürtleri siyasetin dışına itmek için 2015’ten beri ağır tecridi Türkiye halklarına ve barışına dayatmaktadır. Bizlerin talebi devletin kendi yasalarına uymasıdır. Bundan kaynaklı Kürtlerin demokratik taleplerini, yasal taleplerini bir an evvel yerine getirmelidir. Aksi takdirde açlık grevleri adım adım her tarafa yayılıyor. Burada 6 arkadaşımız, Leyla Güven ve cezaevlerine destek vermek için bedenlerini ölüme yatıracaklar.”

dsc_7138.jpg

‘Amacına ulaşacaktır’

Açlık grevine başlayan HDP milletvekili Dersim Dağ ise, “Leyla Güven şahsında bir direniş başladı. Milyonların talebi Leyla’nın direnişi öncülüğünde başladı. Gün geçtikçe yayılıyor. Her alanda karşılık buluyor. ‘Leyla Güven’in talepleri talebimizdir’ demek için süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlıyoruz. Direniş bizim tarihimizdir. Tecrit kalkmadığı sürece bu direniş alevlenecektir. Sonu ne olursa olsun bu direniş amacına ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.