Diyarbakır’da HDP’li yöneticilere ‘battaniye’ soruşturması

Diyarbakır’da HDP’li yöneticilere ‘battaniye’ soruşturması
HDP İl binasından kuru temizlemeye götürülürken ailelerin tepkisine neden olan battaniyelere ilişkin başlatılan soruşturmada ifadesi alınan HDP’li 2 yönetici ve 1 kuru temizleme çalışanına, “Battaniyeleri ne için kullandınız” sorusu yöneltildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl binası önünde çocukları dağa zorla kaçırıldığı iddiasıyla bazı ailelerin başlattığı eylem devam ediyor.

Eylemin sürdüğü 16 Eylül günü aileler, HDP’li milletvekilleri ve yöneticilerin parti binasında başlattıkları açlık grevi döneminde üzerine oturmak için yere serdikleri battaniyeleri kuru temizlemeye göndermek için binadan çıkarıldığı sırada partililere saldırdı.

 3 KİŞİ İFADEYE ÇAĞRILDI

HDP önünde bekleyen aileler, “çocuklarımız o battaniyelerde yatırıldı” diyerek battaniyelerin yüklendiği araca engel olunmuştu. Olayla ilgili HDP yöneticisi ve bir kuru temizleme çalışanı bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldı.

 ‘BATTANİYELERİ NE İÇİN KULLANDINIZ?’

 Bunun üzerine TEM Şube’ye giden HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Mehmet Atlıhan, Yusuf Ziya Yavuz ve ismi öğrenilemeyen kuru temizleme çalışanının ifadesi alındı. 3 kişiye, “Battaniyeleri çıkarma talimatını kimden aldınız? Battaniyeleri nereye götürdünüz? Ne için kullandınız?” gibi sorular yöneltildiği öğrenildi. (Kaynak: MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.