Diyarbakır’da ilkokul çocuklarına ‘eğitim işkencesi’

Diyarbakır’da ilkokul çocuklarına ‘eğitim işkencesi’
Diyarbakır Yenişehir İlçesi’ndeki Mehmetçik İlkokulu’nda öğlenciler için paydos saati 17.00 olarak belirlendi. Durumdan rahatsız olan velilerin bir kısmı çocuklarının kaydını başka okula aldı. Kalanlar ise, saatin 16.00’a çekilmesi için mücadele ediyor.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Eğitim - öğretim sezonunun başlamasının üzerinden iki ay geçti ancak sorunlar bitmedi. İkili eğitim veren Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi’ndeki Mehmetçik İlkokulu da bunlardan biri. Okulda sabahçılar için dersin başlama saati 7.30 bitiş saati ise 11.20, bir saatlik aranın ardından saat 12.50’de öğlencilerin dersi başlıyor. Öğlenci olan üçüncü ve dördündü sınıf öğrencileri akşam 17.00’da paydos ediyor. Hem sabah saatlerinde derslerin çok erken başlaması, hem de öğlencilerin hava karardıktan sonra dersten çıkması velileri isyan ettirdi.

Çalmadık kapı bırakmadı

Çocuğu Mehmetçik İlkokulu’nda dördüncü sınıfa giden ve akşam 17.00’da dersten çıkan Mehmet Kadri Elbey, saatlerin düzeltilmesi için haftalardır mücadele ediyor. İl, ilçe milli eğitim müdürlüklerine dilekçe gönderen Elbey, CiMER üzerinden de talebini Cumhurbaşkanlığı’na iletti. Sonuç alamayan Mehmet Kadri Elbey, en son AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’a whatsapp üzerinden şikayetini iletti ancak sorun giderilmedi.

‘Paydos 16.00’da olsun’

Tigris Haber’e konuşan Elbey, kış geldiği için havanın erken karardığını, çocuğunun karanlıkta okuldan çıktığını belirtti. 17.00 iş çıkış saati olduğu için trafiğin de çok yoğun olduğuna dikkat çeken Elbey, “Çocuğumu okuldan alıp eve gitmek saatlerimi alıyor. Çocuk eve geldiğinde yorgun oluyor. Saatlerin bir an önce 16.00’a çekilmesi için düzenleme yapılmasını istiyoruz” dedi.  Elbey’in iddiasına göre, Mehmetçik İlkokulu’nun öğrencilerini taşıyan servisler özel okulların da servisini yapıyor. Özel okulların çıkış saati 16.00 olduğu için, servis şoförleri özel okulların öğrencilerini eve dağıttıktan sonra Mehmetçik İlkokulu öğrencilerinin servisine başlıyor. Elbey, “Bu nedenle Mehmetçik İlkokulu’nda çıkış saatleri 16.00’a çekilmiyor” dedi.

Edinilen bilgiye göre Diyarbakır’ın Yenişehir Bölgesi’nde eğitim veren tüm okulların çıkış saatleri 16.00-16.10 ile 16.20 arasında değişiyor. Sadece Mehmetçik İlkokulu’nda çıkış saati 17.00 olarak belirlendi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum