Diyarbakır'da Interpol operasyonu

Diyarbakır'da Interpol operasyonu
Yurt dışında yaşayan bazı vatandaşları sahte senetle borçlandırıp, banka hesaplarındaki paralarını icra yoluyla alan suç örgütünün kamu ayağına operasyon düzenlendi. 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken, kaçan 3 zanlı için de Interpol ile yakalama çalışması başlatıldı.

Tigris Haber - Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yurt dışında yaşayan vatandaşları sahte senetle borçlandırıp bankadaki paralarını alan çeteye yönelik operasyon gerçekleştirdi. Diyarbakır merkezli İzmir, İstanbul, Antalya ve Aydın'da suç örgütünün kamu ayağına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 6 zanlı yakalandı. Zanlıların uluslararası ayağının belirlenmesi üzerine kaçan 3 zanlı için de Interpol ile yakalama çalışması başlatıldı.

Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından suç örgütü kurmak ve yönetmek, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarıyla Diyarbakır Adliyesine sevk edildi. Örgüt üyelerinin şimdiye kadar 22 banka müşterisinin hesaplarındaki 10 milyon lirayı çekmeye çalıştığı öğrenildi. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.