Diyarbakır’da izinsiz bağış toplayan o dernek kapandı!

Diyarbakır’da izinsiz bağış toplayan o dernek kapandı!
T plaka mağdurlarının her birinden 20 TL izinsiz zorunlu olmak üzere toplamda 10 milyon 560 bin TL bağış topladığı iddia edilen Diyarbakır T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği "bağış" iddialarının ardından kapısına kilit vurdu.

Salih Yeşil- Özel

TİGRİS HABER - Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çeşitli dönemlerde ticari taksi plakası alan ancak kent kapasitesi nedeniyle plakalarını pasife alan 528 hak sahibinin, plakalarını aktifleştirme isteğine karşı 300 bin TL "zorunlu" bağış talebinde bulundu. Taksicilerin plakasının aktifleştirilmesi sürecine ilişkin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşmeler yürüten Diyarbakır T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİTHAK-DER) ise her bir plaka sahibinden 20 TL "zorunlu" bağış toplandı. Bağış toplama izni olmamasına rağmen 528 hak sahibinden toplamda 10 milyon 560 bin TL bağış topladığı iddia edilen DİTHAK-DER ise zorunlu bağış iddialarının ardından kapanma kararı aldı. Toplamda 900 plaka mağdurunun olduğu ve 528'nin plakasının aktifleştirilmesinin ardından gözler diğer mağdurlara çevrilirken, DİTHAK-DER sorunun çözüldüğünü, derneğin artık misyonunu tamamladığı iddiasıyla kendini feshetme kararı aldı.

'Dernek vasıfsız kalmıştır'

Yeni yılla birlikte feshedileceği duyurulan DİTHAK-DER Başkanı Ahmet Arslan üyelerine gönderdiği fesih kararı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli DİTHAK-DER üyeleri öncelikle hepinizin yeni işi ve yeni plakalarınıza kavuştuğunuzda için bundan mutluluk duyar, hepinizi saygıyla selamlıyorum, ancak bildiğiniz gibi derneğimiz bu hakları alana kadar faal durumda olması gerekirdi. Haklarımızı aldığımızdan dolayı artık dernek vasıfsız duruma gelmiştir. Ancak önümüzdeki süreçte hiçbir zaman ayrılmamak suretiyle, resmiyette yılbaşında feshedilecektir. Ama birbirimizden ayrılmadan beraberliğimizi devam ettireceğiz. Yani dostluğumuz, arkadaşlığımız hep baki kalacak suretle yan yana duracağız. Derneğin vasıfsız olması nedeniyle hepiniz e-devlet üzerinden istifanızı verebilirsiniz. Ancak gruptan ayrılmayın. Burası bir iletişim noktamızdır. Her konuda tüm sorunlarımızı ele alıp beraber ve birlikte hareket edeceğiz. Önceden dediğim gibi 'Bu can bu bedende oldukça siz değerli üyelerimin yanında olacağım ve tüm sıkıntılarımızı hep beraber çözeceğiz.' Şimdiden hepinize hayırlı olmasını temenni eder, kazası belasız olmasını dilerim. DİTHAK-DER Başkanı Ahmet Arslan."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum