Diyarbakır’da Kapatılan O Cadde Salı günü açılıyor

Diyarbakır’da Kapatılan O Cadde Salı günü açılıyor
Depremden dolayı hasarlı olan 7 katlı binanın yıkımı nedeniyle araç trafiğine kapatılan Merkez Sur İlçesi Hz. Süleyman Caddesi’nde yakım çalışmaları sürüyor.

Haber: Sait BAYRAM
Kamera/Kurgu: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Depremden dolayı hasarlı olan 7 katlı binanın yıkımı nedeniyle araç trafiğine kapatılan Merkez Sur İlçesi Hz. Süleyman Caddesi’nde yakım çalışmaları sürüyor. Yıkım firmasına ait iş makinasında yaşanan arızadan dolayı 2 gün geç başlayan yıkım Salı günü tamamlanacak. cadde trafiğe açılacak.

6 Şubat Depremlerden dolayı ağır hasarlı binaların yıkımları son aşamaya gelirken, önümüzdeki günlerde orta hasarlı binaların yıkımına başlanacak.

Yıkıma 4 gün önce başlandı

Diyarbakır’ın en kalabalık ve yoğun caddesi olan merkez Sur ilçesi Hz. Süleyman Caddesi’nde ağır hasarlı 7 katlı binanın yıkım çalışmaları sürüyor. 4 gün önce yıkımına başlanan binanın bulunduğu caddenin Salı günü trafiğe açılması hedefleniyor.

44ef197d-ef20-42f5-b0af-ddbfda5b555e.jpgYayaların geçişine kontrollü izin veriliyor

Yıkım çalışmaları nedeniyle hazreti Süleyman Türbesi’ne giden yol, araç trafiğine kapatıldı. Ancak, yayaların kontrollü bir şekilde geçişine izin veriliyor. Böylece, güvenlik önlemleri altında yıkım çalışmaları devam ederken, bölgedeki yaşamın ve tarihi dokunun korunması da sağlanıyor.

Cadde salı günü trafiğe açılacak

Yıkım firması yetkilileri, 4 gün önce binanın yıkım işlemlerine başladıklarına değinerek, “2 gün iş makinasının makasındaki arıza nedeniyle işimiz uzadı. Allah’ın izniyle caddeyi trafiğe açarız. Depremden bu yana ağır hasarlı 7 katlı binanın tahliyesini bekliyorduk. Yaklaşık 3 ay önce ihalesini aldığımız yapının tahliyesinin ardından yıkımına başladık. Harman tuğla ile yapıldığı için bina eski bir binaydı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.