Diyarbakır’da ‘kayyum’ gerginliği: 20 gözaltı

Diyarbakır’da ‘kayyum’ gerginliği: 20 gözaltı
Diyarbakır Valiliği, Türkiye’nin sınır ötesi operasyonunu gerekçe gösterip, HDP’lilerin 53 gündür yaptığı ‘kayyum’ protestolarını yasakladı.

İçişleri Bakanlığı talimatıyla HDP’li belediyelere atanan kayyumlara karşı Van ve Mardin ile birlikte Demokrasi Nöbeti başlatılan Diyarbakır’daki eyleme yasak geldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin (DBB) hemen karşısında yer alan Lise Caddesi’nde 53 gündür süren Demokrasi Nöbeti’nin yapılmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

Bunun üzerine aralarında HDP Milletvekillerinin de bulunduğu bir grup il binasının önünde açıklama yapmak istedi. Açıklamaya izin vermeyen polis, il binasının önünde toplanan kitleye müdahale etti. Müdahale sırasında vatandaşların yanı sıra Milletvekilleri Remziye Tosun, Musa Farisoğulları ve Dersim Dağ’ın da tartaklandığı belirtildi.

20 kişi gözaltına alındı

736-14.jpg

Polis müdahale sırasında yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Lice Belediyesi Eşbaşkanı Ruken Yılmaz, il yöneticisi Halef Çur, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran da var.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.