Diyarbakır’da kayyum protestoları sürüyor

Diyarbakır’da kayyum protestoları sürüyor
Diyarbakır’da kayyum atamalarını protesto eden milletvekilleri, Kürt partileri temsilcileri ve vatandaşlar, açıklamadan sonra oturma eylemi yaptı.

Halkın malına zarar vermek bizim siyasetimiz değil

Açıklama sırasında söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, dün akşam saatlerinde Kayapınar ilçesinde bir dolmuşun Molotof atılarak yakılmasına tepki gösterdi.  Özsoy, “Bunu kabul etmiyoruz. Halkın malına zarar vermek bizim siyasetimiz değil. Çok haklı bir durumdayız, kayyum atanmış, sonuna kadar meşru olduğumuz bir zemindeyiz. Diyarbakırlılara sesleniyoruz; demokratik tepkimizi gösterelim.” diye konuştu.

sss-006.jpg

İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyesi eşbaşkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyum atanması protestoları sürüyor.

 Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi AZC Plaza önünde toplanan HDP milletvekilleri ve vatandaşlar yoğun güvenlik önlemi altında oturma eylemi yaptı.  Açıklamaya, TİP Genel Başkan Yadımcısı Barış Atay, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin görevden alınan Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Kürt partilileri temsilcileri, HDP milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

s-011.jpg

 Özsoy: işgal mantığını reddediyoruz

 Burada konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, kayyuma karşı her gün eylem ve etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Halkımızla belediye başkanlarımızla birlikte kayyumu protesto ediyoruz. İşgal mantığını reddediyoruz” dedi.

Dün Kayapınar ilçesinde bir dolmuşun yakılmasına tepki gösteren Özsoy, “Bunu kabul etmiyoruz. Halkın malına zarar vermek bizim siyasetimiz değil, çok haklı bir durumdayız. Kayyum atanmış, sonuna kadar meşru olduğumuz bir zemindeyiz. Diyarbakırlılara sesleniyoruz; demokratik tepkimizi gösterelim. Bizimle uzaktan yakından kesinlikle alakası yoktur. Bu tür durumların önüne hep birlikte geçelim” diye konuştu.

ssss.jpg

 Barış Atay: Bu saldırıyı püskürtmek zorundayız

 Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, HDP ile sağladıkları ittifakı her alanda sürdüreceklerini vurgulayarak, “İttifakımızı hem sokakta hem Meclis’te yan yana durarak göstereceğiz. Tek adım geri atmayacağız. İktidara hep beraber direnmek, bu saldırıyı püskürtmek zorundayız” diyerek dayanışma çağrısında bulundu.

 Çiftyürek: İrademize sahip çıkalım

 Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ise, “AKP seçmeninin irade oluyor da Kürt halkının seçmeni soğan cücüğü mü?” diye sordu. Çiftyürek, kayyumların halk iradesine yönelik siyasi darbe olduğunu belirterek, “Bu haksızlığa ve kanunsuzluğa karşı bir araya gelelim. Halk iradesi hedef alınıyor. Kürt partileri ve Kürdistan’ın dört parçasına sesleniyorum; irademize sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.