Diyarbakır'da kaza: 2'si ağır 4 yaralı

Diyarbakır'da kaza: 2'si ağır 4 yaralı
Diyarbakır'dan Eğil ilçesine giden yeni yolun, Elazığ'dan ayrılan Devegeçidi Köprülü kavşağında bugün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, 2’si ağır 4 kişi yaralandı.

Mehmet Türk

TİGRİS HABER - Diyarbakır'dan Eğil ilçesine giden yeni yolun, Elazığ'dan ayrılan Devegeçidi Köprülü kavşağında bugün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, 2’si ağır 4 kişi yaralandı. Yakın çevredeki köylerde yaşayan vatandaşlar, ışıkların konulmaması nedeniyle çok sayıda insanın hayatını kaybettiği onlarca trafik kazasının meydana geldiğini belirterek, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nü sorumsuzlukla suçladı.

Devegeçidi Köprülü Kavşağı'nda, yeni Eğil yolu üzerinde bugün akşam saat 15.00 sıralarında meydana geldiği belirtilen kazada, iki araç çarpıştı. Çarpışma sonucu bir otomobil ikiye bölünürken, diğer otomobil de kullanılmaz hale geldi. Can kaybının yaşanmadığı kaza bölgesine 7 ambulans gönderildi. İki otomobilin karıştığı kazada yaralanan 4 kişi, kaza mahalline sevk edilen ambulanslarla yakındaki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri, kaza ile ilgili başlattığı inceleme sürüyor.

"İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı"

Yakın çevredeki köylerde yaşayan vatandaşlar, aynı bölgede onlarca kazanın meydana geldiğini hatırlatarak, bu kazalardan Karayolları Bölge Müdürlüğü'nü sorumlu tuttu. Yol ayırımlarında ışık konulmadığına dikkat çeken vatandaşlar, "Daha önce yetkililerle defalarca görüştük. Kavşakta ve yol ayırımına ışık konulsun diye. Ama her seferinde bizi oyaladılar. Onlarca insanımız yok bahasına hayatını kaybetti burada. Daha geçtiğimiz günlerde bir bayan öğretmenimiz yine burada yaşanan kazada hayatını kaybetti. Ama kimsenin umurunda değil. Milletvekillerimize sesleniyoruz, memlekete sahip çıkın. İnsanlarımız sorumsuz yöneticiler yüzünden hayatını kaybediyor. Çok zor değil, kavşağa ve yol ayırımına ışık takılacak, bu çok mu zor? Çok mu pahalı? İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Lütfen biran önce bu ölümleri durdurun" diye veryansında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.