Diyarbakır’da Kent Mobilyaları Atölyesi hizmete açıldı
TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, iştiraki MED A.Ş. bünyesinde Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi’nde kurulan Kent Mobilyaları Atölyesi’nde üretime başladı. Atölye sayesinde park ve bahçeler başta olmak üzere sosyal yaşam alanlarında kullanılacak kent mobilyaları belediye tarafından kendi olanaklarıyla üretilecek. Atölyede çardak, çatılı piknik masaları, sedir, bank ve çocuk oyun grupları gibi birçok ürünün üretimi gerçekleştirilecek. Üretilen mobilyalar, ihtiyaç duyulan parklar, mesire alanları ve diğer yaşam alanlarında kullanılacak.
Kent Mobilyaları Atölyesi’nin açılışına Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, DBB Meclisi Eşsözcüleri Demet Ceylan ve Ayhan Karatekin, ilçe belediye eşbaşkanları, DBB Genel Sekreteri Serdar Bakıroğlu ve Genel Sekreter Yardımcıları Zerin Türk ve Aziz Özdoğan katıldı.
‘Kolektif bilincin ürünü’
Atölye açılışında konuşan Eşbaşkan Serra Bucak, atölyeyi çok önemsediklerini belirterek, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile MED A.Ş.’nin fikir ve potansiyelleriyle kolektif bir çalışmayı açığa çıkardıklarını söyledi. Eşbaşkan Bucak, “Bu meseledeki kolektiflik ve dayanışma, başta mekânın birlikte kullanılıyor oluşu ve bu deponun böyle bir işleve kavuşmuş olması bizim açımızdan önemli ve kıymetli. Ayrıca çalışmanın başlangıcı için de önemli şeyler söylüyor. Birlikte üretmek, birlikte tasarlamak, birlikte fikir geliştirmek... Bu sebeple Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığını ve yine bu yerleşkede bulunan diğer daire başkanlıklarını bu çalışmanın doğal bir parçası, doğal bir üyesi; çalışanı, fikir vereni ve tartışanı olarak görüyoruz. Bunu önemsediğimizi söylemek istiyorum” dedi.
‘Üretmeye ve bir takım değerler yaratmaya çalıştık’
Atölyenin ilçe belediyelerinin ihtiyaçlarına da yanıt verecek nitelikte olduğunu belirten Eşbaşkan Bucak, güzel, kaliteli ve sağlıklı ahşap malzemeden üretilen çeşitli ürünlerin ilçe belediyelerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek olmasını kıymetli bulduklarını söyledi. Seçilmelerinin üzerinden iki yıl geçtiğini hatırlatan Eşbaşkan Bucak, bu süreçte kayyımlar tarafından pek çok tahrip edilmiş alanla hep birlikte uğraştıklarını, mücadele ettiklerini, üretmeye ve çeşitli değerler yaratmaya çalıştıklarını ifade etti.
Atölyeye de aynı anlayışla baktıklarını vurgulayan Eşbaşkan Bucak, buranın bir satış yeri değil, değerlerin biriktirildiği bir alan olduğunu kaydetti. Eşbaşkan Bucak, ilçe belediyelerine yetebilecek bir kapasiteye ulaşmanın; park ve bahçe alanları, piknik alanları, kreşler, Zarokistanlar, kadın yaşam merkezleri, yeni kurulacak hizmet alanları ve sosyal yerleşkelerde kullanılmak üzere burada üretilen çalışmaların birlikte değerlendirilmesi ve bu döngünün belediye bünyesinde kurulmasının önemli olduğunu belirtti. Eşbaşkan Bucak, MED A.Ş.’nin de bu süreçte sahip olduğu potansiyeli açığa çıkarıp geliştirmesi açısından atölyenin önemli bir işlev göreceğini dile getirdi.
‘Birlikte üretmek önemli’
Daire başkanlıklarının birlikte üretmesinin ve fikir paylaşımının önemine dikkat çeken Eşbaşkan Bucak, belediye olmanın, kolektif ve komünal bir anlayışla dayanışma içinde iş yapmanın önemli değerler taşıdığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Atölyenin açılışı yapıldı
Konuşmaların ardından Kent Mobilyaları Atölyesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra üretimin yapılacağı atölyeyi gezen Eşbaşkanlar, yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kaynak:Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.