Diyarbakır’da kırmızı ete koronavirüs zammı!

Diyarbakır’da kırmızı ete koronavirüs zammı!
Diyarbakır’da kırmızı et fiyatına yüze 10 zam yapıldı. Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı, zammın koronavirüsle alakalı olmadığını belirterek, “Esnaf hayvan borsasında kilosunu 52 TL’den alıyor” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Dünya virüsle mücadele için mücadele verirken, Türkiye’nin birçok ilinde koronavirüsü fırsata çeviren birçok firma fahiş oranlarla temizlik ve gıda ürünlerine zam yapmıştı. Tepki çeken bu uygulama nedeniyle bakanlık birçok firmayı yakın takibe aldı, haklarında yasal işlem yaptı.

Firmaların fahiş zam haberinden sonra Diyarbakır’da kırmızı et fiyatına zam yapıldı. Kentte kemikli kuzu et fiyatına yüzde 10 oranında zam yapıldı. Daha önce kilosu 50 TL’den satılan kemikli kuzu et fiyatı 55 TL oldu. Bazı bölgelerde ise 58 TL’den satılıyor.

Hayvan borsasında 52 TL’den satılıyor

Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı, kırmızı et fiyatına yapılan zammı Tigris Habere değerlendirdi. Yapılan artışın koronavirüsle alakalı olmadığını dile getiren Atlı, “Geçtiğimiz aylarda kırmızı ette dışa bağımlılık konusunda açıklamalarda bulunmuştum. Üretim olmazsa ve çiftçi desteklenmezse sıkıntını günler bizi bekliyor. Ancak son iki hafta içinde et fiyatlarındaki artış bir zam değil. Üreticiler hayvan borsasında etin kilosunu 52-53 TLden satıyor. Esnafta bunun üstüne 4-5 TL kar koymuş. Bu durumun zamla bir alakası yok. Üreticiden kaynaklı bir durum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum