Diyarbakır’da koçer bir aile işkenceyle gözaltına alındı!

Diyarbakır’da koçer bir aile işkenceyle gözaltına alındı!
Silvan’ın Bameydan Mahallesi'ni ablukaya alan askerler, koçer bir aileden 5 kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı kırsal Bameydan (Yuva) Mahallesi'nde çıkan çatışmada 3 örgüt mensubunun yaşamını yitirdiği belirtilirken, çatışma sonrası bölge askerler tarafından ablukaya alındı. Daha sonra koçerlerin çadır kurduğu bölgeye operasyon düzenleyen askerler, koçer bir aileden 5 kişiyi gözaltına aldı.

Aynı aileden 1’i kadın, 1’i çocuk, 3’ü de erkek olmak üzere toplam 5 kişi gözaltına alınırken, ailesinin gözaltına alındığını duyan ve Batman’dan mahalleye gelen R.D. de askerler tarafından gözaltına alındı. Gözaltı sırasında aileye işkence edildiği ve sonrasında Silvan Jandarma İl Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Gözaltına alınan 9 yaşındaki D.D.’nin daha sonra aile yakınlarına teslim edildiği öğrenildi.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: “R.D. (54), S.D., H.D. (24), H.D. (28), M.S. (45).” Gözaltına alınanların sağlık kontrollerinin ardından Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na götürüleceği belirtildi.

İşkence fotoğrafları paylaşıldı

Sosyal medyada @vatanbekçileri isimli hesaptan işkenceyle gözaltına alınan D. ailesinin fotoğrafları paylaşıldı. Paylaşımda üzerinde sadece iç çamaşırları olan iki erkeğin elleri ters kelepçelenmiş bir şekilde zırhlı aracın tekerleklerinin altında tutulduğu görülüyor.

D. ailesinin diğer fertleri fotoğraftakilerin kardeşleri olduğunu belirterek, işkenceye dair İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi’ne başvuruda bulundu.

Bakanlıktan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, konuya dair sanal medya paylaşımında yapılan operasyona dair drone görüntüsü paylaşarak, operasyonda 3 kişinin öldüğünü, 4 kişinin gözaltına alındığını belirtti. (Haber Merkezi/MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.