Diyarbakır’da korona hastası: Ölüme terk edildim

Diyarbakır’da korona hastası: Ölüme terk edildim
Diyarbakır’da koronavirüse yakalanan bir vatandaş, hastanelerde yeteri kadar yatak bulunmadığından tedavisinin evde sürdüğünü belirterek: “Hastaneye ambulansla götürüldüm, test yapıp eve gönderdiler. Ayakta duracak halim yoktu. Ölüme terk edildim” dedi.

Norşin Öncel - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da koronavirüse yakalanan bir vatandaş, hastanelerde hastalara gerekli özenin gösterilmediği ve insanların apar topar eve gönderildiğini söyleyerek: ‘Şiddetli ağrılarım vardı. Ayakta duracak halde değildim. Sağlık ocağına gittim bir ağrı kesici verdiler sadece. Daha sonra ambulansı aradım beni Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüler. Birkaç tahlil verdim ve tahlillerim iyi çıkmadı. Daha sonra test yaptılar ve koronavirüs testim pozitif çıktı. Hemen eve gönderdiler beni. Koronaya yakalandığımı bilmelerine rağmen gerekli tedbirleri almadılar, oyaladılar sürekli. Resmen ölüme terk edildim” şeklinde konuştu.

‘Yolda bir sürü kişiye korona bulaştırmış olabilirim’

Hastaneye sadece bir defa ambulansla gittiğini ve ondan sonra kendi imkanlarıyla (toplu taşıma) hastaneye gittiğini belirten vatandaş: “Beni ambulansla bir kere hastaneye götürdüler, onun dışında tahlil ve test sonucum için kendi imkanlarımla hastaneye gittim. Bu doğru değil, yolda aynı ortamda bulunduğum birçok insan vardı. Bir sürü insana korona bulaştırmış olabilirim. Yeterli tedbir alınmadığı için bu hastalık bulaşa bulaşa ömrümüzün sonuna kadar sürecek” dedi.

‘Aile hekimi formaliteden arıyor’

Evde geçirdiği karantina sürecinde manevi ve sağlık açısından herhangi bir destek almadığını kaydeden vatandaş: “Şu an hala karantinadayım. Bazen şiddetli ağrılarım oluyor. Özellikle kemiklerim ağrıyor. Ama hastaneden sürekli olumsuz yanıtlar alıyorum. Aile hekimi bazen arıyor ‘ağrın var mı’ diye. ‘Var’ diyince ağrı kesici yolluyor sadece. Onun dışında karantinadaki hastalara yardım gönderiliyor deniliyor, ben bugüne kadar ne sağlık ne manevi hiçbir türlü yardım-destek göremedim hiçbir kurumdan. Diyarbakır’da vaziyet çok kötü. Tedbir ve ilgi çok az. Böyle giderse vakalar azalmaz, iki kat artar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum