Diyarbakır’da korunavirüs alarmı!

Diyarbakır’da korunavirüs alarmı!
Çin’in Vuhan kentinden 15 gün önce Diyarbakır’a gelen M.B adlı kişi yüksek ateş şikayeti üzerine Hastane’ye gitti. Hastanenin bir katı karantinaya alınırken, Sağlık Müdürü Cihan Tekin, hastanın tedbir amaçlı hastaneye geldiğini söyledi.

Çin’in Vuhan kentinden dünyanın birçok ülkesine yayılan korunavirüs can almaya devam ediyor. Virüs nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde alarma geçilirken, Türkiye’de de önlemler üst seviyeye çıkartıldı. Ancak akşam saatlerinde Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesine yüksek ateş şikayeti ile giden bir vatandaşta korunavirüs olduğu iddiası kentte paniğe neden oldu.

Edinilen bilgilere göre M.A adlı Diyarbakırlı çalışmak için Çin'in Vuhan kentine gitti. Vuhan’da meydana gelen ölümler nedeniyle M.B Diyarbakır’a dönme kararı aldı. Yaklaşık 12 gün önce kente dönen M.B., yüksek ateş ve solunum yetmezliği nedeniyle Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvurdu.

Koronavirüsü taşıdığını düşünen hasta tedavi altına alındı. M.B. acil izalasyon odasına alınırken, bulunduğu kat tedbir amacıyla giriş çıkışlara kapatıldı.

Eğitim Araştırma Hastanesi yetkilileri, M.B adlı kişinin tedbir amacıyla hastaneye başvurduğunu belirterek, “Hasta yaklaşık 12 gün önce Vuhan’dan geldi. Ateşi çıkınca hastaneye geldi. Şuan gözlem altında. Kan değerlerinde bir anormallik yok. Ancak emin olmak için diğer tetiklerin sonuçlarını beklememiz gerekecek” dedi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise, hastanın Çin’den gelmesi sebebi ile panikle hastaneye başvurduğunu belirterek, “Hastada herhangi bir belirti yok. Panik halinde Çin’den de geldiği için hastaneye başvurmuş acaba bende de var mı diye. Şu an için tetkikleri yapılıyor, aktif bir bulgu yok. Bizim düşüncemiz negatif yönde. Tetkiklerin ardından vatandaşı evine göndereceğiz ve kuluçka dönemi olan 14 günlük süreyle takibe alacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.