Diyarbakır’da Kudüs mitingi

Diyarbakır’da Kudüs mitingi
ABD tarafından Kudüs’ün İsrail’in Başkenti ilan edilmesine tepki olarak, HÜDA-PAR tarafından “Kudüs’e sahip çıkıyoruz” adı altında miting düzenlendi.

Mitingde konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu; “Sadece Doğu Kudüs değil, Kudüs’ün tamamı Filistin’in başkentidir” dedi.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti ilan etmesine yönelik tepki devam ediyor. Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) tarafından “Kudüs’e sahip çıkıyoruz” adı altında miting düzenlendi.  İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinge, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Filistin’den temsilciler, STK temsilcileri katıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, mitinge yaklaşık 40 kişinin katıldığını açıklarken, HÜDA-PAR yöneticileri ise yüz binlerce kişinin katıldığını belirtti. Mitingde Türk Bayrağı, Filistin Bayrağı, “Kudüs Filistin’in Başkentidir”, “Gidin İsraillilere söyleyin biz Muhammed ordusuyuz, geri döndük ve Kudüs yolunda ilerliyoruz”, “Kudüs, İzzettir, namustur, şereftir” yazılı pankartlar asıldı. Sık sık “Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail” sloganları atıldı, tekbirler getirildi.

GENİŞ GÜVENLİKLERİ ÖNLEMLERİ

Mitingde geniş güvenlik önlemleri alınırken, yaklaşık olarak 5 bin polis görev yaptı. Keskin nişancılar yüksek yerlere yerleştirildi, bazı polisler dürbünle miting boyunca çevreyi kontrol etti. Polis helikopteri miting boyunca havadan güvenliği sağladı.

“BİRBİRİMİZLE UĞRAŞIYORUZ”

Mitingde konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “1 milyar 700 milyonluk İslam alemi, nüfus olarak bütün Yahudilerin yüz katından fazlayız. Topraklarımız onların işgal ettiği topraklardan çok daha fazla. Nüfusları yüzde 1, işgal ettiği topraklar yüzde yarım. Buna rağmen neden biz bu haldeyiz. Neden onlar bu kadar cüretkar. Dostlarıyla uğraşanlar düşmanlarıyla savaşamazlar. İşte bu nedenle Siyonistler bu kadar cüretkar. Bizimle ilgili karar alırken, topraklarımızla ilgili işgal kararı alırken, yeni yerleşim yerleri inşa ederlerken, kardeşlerimizi şehit ederlerken pervasızdırlar. Çünkü Allah için onlara kızacak mecalimiz kalmamış. Çünkü enerjimizi birbirimize karşı harcıyoruz” dedi.

“KUDÜS’ÜN TAMAMI BAŞKENTİR”

Yapıcıoğlu, Türkiye’de yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına eleştirdi. Toplantıda bazı olumlu kararlarında alındığını belirten Yapıcıoğlu; “Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararından sonra bütün ümmet ayağa kalktı. Kıyamdayız.  İslam İşbirliği Teşkilatı bu nedenle olağanüstü toplantı kararı aldı. Toplantı günü, bazı İslam ülkelerinden oluşan koalisyon güçleri bir başka İslam ülkesini bombalamakla meşguldü. Aynı gün Suudi Arabistan Yemen’i bombalıyordu. Eğer siz Yemen’de derisi kemiğine yapışmış İslam ümmetinin küçücük bebelerini açlıktan ölürken seyretmeye devam ederseniz, Kudüs için de bir şey yapamazsınız. Oradan çıkan kararda her ne kadar kameraların karşısında mikrofonlara başkenti Kudüs olan Filistin deseler de.  Aslında basına verdikleri metinlerde başkentin Doğu Kudüs olduğunu söylüyorlar. Biz de söylüyoruz. Filistin’in başkenti Doğu Kudüs değil, bütünüyle Kudüs’tür. Sadece Doğu Kudüs Filistin’in başkentidir diyenler siz Kudüs’ün batısını Siyonizm’e terk ederseniz, yarın kendi başkentlerinize bile sahip çıkamayacaksınız” dedi.

“İLİŞKİLERİ BİTİRİN”

Yapıcıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Eğer gerçekten Siyonistlerin oradan defolup gitmesini istiyorsak birlik olacağız. Tek yumruk olalım ki Siyonizm devrilsin. İslam ülkelerinin yöneticileri, Siyonistlerin bu şebekesini bir devlet olarak tanımaktan vazgeçin ve onlarla, bütün ticari, diplomatik, askeri ne ilişkiniz varsa hepsini kesin. Sizin ülkenizde eğer varsa diplomat kılıklı Siyonistleri derhal sınır dışı edin, elçilerinizi derhal geri çekin. Kendi hava sahanızı Siyonistlerin işgali altındaki bütün havalimanlarına inecek ya da oradan kalkan uçaklara kapatın. Kendi ülkelerinizde kanunlarda değişiklik yapın terörizmi yeniden tanımlayın ve Siyonizm’in en tehlikeli terör örgütü ve terörizm olduğunu kanunlarınıza yazın. Onlar sizin topraklarınıza ayak basarak kirletemesinler. Onlar kendi sonlarını yaklaştırıyorlar.”

Dilek AKIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.