VİDEO - Diyarbakır’da Kültür Yolu Festivali 8-16 Ekim tarihleri arasında yapılacak

VİDEO - Diyarbakır’da Kültür Yolu Festivali 8-16 Ekim tarihleri arasında yapılacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında bu sene ilk kez düzenlenecek olan Sur Kültür Yolu Festivalinin tanıtım toplantısını bakan yardımcısı ile vali yaptı.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Diyarbakır olarak Kültür Yolu festivalinin tanıtımı Suriçi'nde bulunan Hz Süleyman Camisi önünde Gerçekleştirildi. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, "Festival bizim kentimize 8-16 Ekimde yapılacak. İlimizin tanıtımı için çok önemli vatandaşlarımızın haz duyacağı imkanları sunacağız, 600 denen fazla etkinlik, 2 binden fazla sanatçı olacak. Birçok programımız olacak. 7'den 70'e herkes için uygun etkinlikler olacak. Bu festival için emeği geçen herkes için teşekkür ederim" dedi.

festival-tigris1.jpeg

Tek isteğimiz bu haklı mutlu etmek

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ise, festival programları açıklamak için bir araya geldiklerini belirtti. Demircan, "Toplumun temel aklı sanattır. Bir kentin ortaya koyduğu bir yasam tarzı vardır, Festivalde bu doğrultuda yapmaya çalışıyoruz. Binlerce kültürün yaşadığı bir coğrafya’yı. En önemli iki ilkemiz var, Kültür mimarisi korumaya çalışıyoruz. Bizi biz yapan bütün şehirlerimizdeki değerleri yaşatmaya çalışıyoruz. Bizim en büyük gayemiz bu kenti bütün kültürüyle dünyaya duyurmak. Her şey bu topraklarda başladı. İnsanlığın tarihi bu topraklarda başladı. Bu kentte 67 proje yapıldı. Böylesine önemli bir şehirde mirası korumak tek vazifemiz. Bu festivalin amacı budur. Diyarbakır'da 20 yıldır süren restorasyon çalışması bu kenti ayakta tutmak içindir. Tek isteğimiz bu halkı mutlu etmek" dedi.

festival-tigris2.jpeg

Deneyimlerimi aktaracağım

Festivalin kent insanı için önemli olduğuna dikkat çeken Foto Muhabir Coşkun Aral, "Ben bu kentte birçok şeyi yaşamış biri olarak etkinlikte benim iki ayrı sunumum olacak. Yapacağım sunumla deneyimlerimi aktaracağım. Fotoğrafla anlatılacak çok şey var. Bunu yapmak istiyorum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.