Diyarbakır’da kütüphane yetersizliği öğrencileri zorluyor
Tigris Özel
TİGRİS HABER - Özellikle sınav dönemlerinde artan yoğunluk, öğrencilerin ders çalışma süreçlerini olumsuz etkilerken, gençler yeni kütüphanelerin açılması ve mevcut tesislerin kapasitesinin artırılması çağrısında bulunuyor.

SINAV DÖNEMLERİNDE YOĞUNLUK KATLANIYOR
Kent genelindeki kütüphanelerde özellikle sınav dönemlerinde yoğunluk önemli ölçüde artıyor. Öğrenciler, sabahın erken saatlerinde kütüphaneye gelmelerine rağmen yer bulamadıklarını, bazı günlerde 45 ila 50 dakika arasında sıra beklemek zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Kapasite yetersizliği nedeniyle birçok öğrencinin geri dönmek zorunda kaldığını belirten gençler, bu durumun ders çalışma verimliliğini düşürdüğünü vurguluyor.

Öğrenciler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde okuma oranlarının düşük olduğuna yönelik değerlendirmelerin sıkça yapıldığını hatırlatarak, daha fazla kütüphane ve eğitim imkânı sağlanmasının okuma alışkanlıklarını geliştireceğini ve gençleri daha fazla kitap okumaya teşvik edeceğini dile getiriyor.
GÜVENLİK VE DÜZEN TALEPLERİ
Kütüphanelerde yalnızca yer sıkıntısının değil, güvenlik ve düzen konularının da önemli bir sorun olarak öne çıktığını belirten öğrenciler, geçmişte yaşanan bazı olumsuz olaylar nedeniyle kişisel eşyalarını bırakırken tedirgin olduklarını söylüyor. Bazı öğrenciler, kitap ve kırtasiye malzemelerinin zarar gördüğü veya kaybolduğu durumlarla karşılaştıklarını ifade ediyor.
DAHA DONANIMLI VE GÜVENLİ KÜTÜPHANELER İSTENİYOR
Öğrenciler, kütüphanelerin sunduğu sessiz ve uygun çalışma ortamının eğitim hayatları açısından büyük önem taşıdığını belirtirken, mevcut kapasitenin artan talebi karşılamada yetersiz kaldığını kaydediyor. Gençler, hem yeni kütüphanelerin inşa edilmesini hem de mevcut kütüphanelerin kapasite, güvenlik ve teknik donanım açısından geliştirilmesini talep ediyor.
Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve öğrencilerin akademik başarılarının desteklenmesi için kütüphane yatırımlarının artırılması gerektiğini ifade eden öğrenciler, yetkililerden bu konuda somut adımlar atılmasını bekliyor.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.