Diyarbakır’da limon kolonyası kalmadı, dezenfektan fiyatı ikiye katlandı

Diyarbakır’da limon kolonyası kalmadı, dezenfektan fiyatı ikiye katlandı
Diyarbakır’da limon kolonyası tükendi, 1 litrelik dezenfektan fiyatı ise 40 TL’den 80 TL’ye çıktı. İlgili kurumlar denetimlerini sürdürse de, fırsatçılar vatandaşı soymaya devam ediyor.

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Diyarbakır’da da virüs fırsatçıları türedi. Diyarbakır’da limon kolonyası kalmadı, dezenfektanın fiyatı ise ikiye katlandı

Dünyada hızlı bir yayılma trendi izleyen koronavirüsten korunmak amacıyla kullanılan el dezenfektanları ve kolonyalarda büyük bir talep patlaması yaşanıyor. Diyarbakır’daki birçok markette limon kolonyası tükendi. Kolonyanın olduğu bazı marketler ise fiyat artırımına gitti. Vatandaşlar limon kolonyası yerine dezenfektana ilgi arttı. Ancak dezenfektan fiyatları da ikiye katlandı. Daha önce 40 TL’den satılan 1 litrelik dezenfektan fiyatları 80 TL’ye çıktı.

Hem dezenfektan hem de kolonya fiyatları, vurguncuların yeni hareket alanı oldu. 5 litre bir dezenfektan, bir internet sitesinde 83 lirayken, bir başka internet sitesinde 198 liraya yükselebiliyor. Aynı dezenfektanın 250 mililitrelik fiyatı şubat ayında 7 lirayken, 39 liraya kadar yükseldi. Aynı şekilde aynı markalı 1 litrelik limon kolonyası bir markette 17,50 lirayken, bir başkasında 32,13 liraya kadar yükselebiliyor.

Kurumların denetimi sürüyor

Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, yayılan salgın hastalıklar nedeniyle kentte yaşanacak haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, dünya genelinde yayılan ve ülkemizde de görülen koronavirüs başta olmak üzere salgın hastalıklar nedeniyle yaşanacak haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimlerini sıklaştırdı. Ecza depoları, eczaneler, sebze ve meyve hali, süper marketler, marketler ile gıda ve temizlik ürünleri satan tüm işyerlerinde denetim gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan işyerleri sahiplerine durum tespit tutanağı tutarak uyarılarda bulundu.

Zabıta ekipleri, İl Ticaret Müdürlüğü ve Maliye ekipleri ile kentte bulunan ecza depoları ve eczanelerde yaptıkları denetimlerde son dönemde artan hijyen malzemelerinin fiyatlarını inceledi. İşyeri sahiplerini haksız fiyat artışına karşı uyaran ekipler, kurallara uymayan işyerlerinde ise durum tespit tutanağı tuttu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Bağlar ilçesinde bulunan Sebze ve Meyve Hali'nde de fiyat denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde 20 işyeri sahibi uyarılırken 4 işyerine ise haksız fiyat artışından dolayı durum tespit tutanağı tutuldu. Ekipler, ayrıca hal çıkış kapısında çıkış yapan araçları da denetleyerek esnafların ürünleri alış ve satış faturalarını kontrol etti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için  tüm ekiplerin seferber edildiği belirtilerek, olumsuz durumlarla karşılaşan vatandaşların durumu ALO 153 şikayet hattına bildirmeleri istendi. Açıklamada ayrıca Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin denetimlerini aralıksız sürdüreceği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.