Diyarbakır'da "Medeniyetler şehrinde seslerin buluşması etkinliği"

Diyarbakır'da "Medeniyetler şehrinde seslerin buluşması etkinliği"
Biyonik Der olarak AB Sivil Düşün Ofisi desteğiyle 4 ilde yapılması düşünülen etkinliğin ilkini Diyarbakır’da Diclekent Millet İlkokulu Konferans salonunda gerçekleştirdi.

Etkinliğe Ankara Şehir Hastanesinden Uz. Ody. Sevginar Özkılıç Önder, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinden Öğr. Gör. Sinan Tarkan Aslan, Diyarbakır Dicle Üniversite Hastanesinden Ody. Yakup BUDA, Diyarbakır İşit. Eng. Spor Kulübünden Mehmet Murat AYKAN ile Diyarbakır Aslı Eğt. Reh. Merkezi Lütfi ÇALIŞKAN ve Masalcı Sıla Topçam katıldı.

Biyonik kulak kullanıcısı Rabia Kaçmaz tarafından sunuculuğu yapılan etkinlikte, Masalcı Sıla Topçam'ın masal anlatımı ile başladı.  Masal anlatımlarının ardından Topçam'ın masallarının ifade edici dile etkileri konusunda bilgilendirme yapıldı.

b-008.jpg

Ankara Şehir Hastanesinden Uz. Ody. Sevginar Özkılıç Önder, çocuklarda dil gelişimi ve rehabilitasyonu konusunda detaylı bir sunum yaptı.

Biyonik Der Başkan Yar. Savaş Seyhan Biyonik Der'in hikâyesi ve verdikleri hak mücadelesinden örnekler vererek sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bilgi verdi.

Etkinlikte, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinden Öğr. Gör. Sinan Tarkan Aslan Aslan işitme engellileri ile yürüttükleri projeler ve destek eğitimi konusunda bilgi verdi.

Diyarbakır Dicle Üniversite Hastanesinden Ody. Yakup Buda ise biyonik kulak tarihi ve cihazlanmanın ve rehabilitasyonun önemi konusunda bilgi verdi.

Diyarbakır Aslı Eğt. Reh. Merkezi Lütfi Çalışkan da kurumları hakkında verdiği kısa bilginin ardından kurumlarındaki çocukların gelişimi ile ilgili örnek videolar izletti.

Konuşmaların ardından gerek salondan gerekse sosyal medyadan derlenen sorular cevaplandırıldı.

Biyonik Der yönetimi adına etkinliğe katkı sunan Uz. Odyolo Sevginar Özkılıç Önder'e, Öğret. Gör. Sinan Tarkan Aslan'a, Ody. Yakup Buda'ya, Diyarbakır İşit. Eng. Spor Kulübünden Mehmet Murat Aykan'a, Diyarbakır Asli Isitme Eğt. Reh. Merkezi Lütfi Çalışkan, Masallarıyla etkinliğimize renk katan Sıla Topçam'a, Asli Isitme' ye, tüm implant firmaları davetimiz üzerine etkinliğimize destek veren Cochlear Türkiye 'den Gül Erden'e Oticon firmasından Cabbar Çadırcı'ya ve Dorumed firmasından Yılmaz Kaya ve Muhammet Kaya ve katılımcılara teşekkür edildi.

Ayrıca etkinliğe babasının rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Dr. Emre Ocak’ın babasına geçmiş olsun dileklerinde bulunularak acil şifalar dilendi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.