Diyarbakır’da Melek’i öldüren Aslan’ın ifadesi ortaya çıktı!

Diyarbakır’da Melek’i öldüren Aslan’ın ifadesi ortaya çıktı!
Diyarbakır’da ablası Melek Aslan’ı öldüren Mustafa Aslan ifadesinde, ablasının adresini kendisine ayrıldığı erkek olan Orhan Vatansever’in verdiğini söyledi. Vatansever, polis tarafından cinayetin azmettiricisi olduğu için aranmaya başlandı.

TİGRİS HABER - Ablası Melek Aslan’ı, 21 Ekim günü Diyarbakır’da öldüren 21 yaşındaki Mustafa Aslan’ın ifadesi ortaya çıktı. Aslan ifadesinde, Melek’in bir süre önce ayrıldığı ve kendisini tehdit ettiği için hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıkan Orhan Vatansever’in kendisine ve ablalarına Melek’in fotoğraflarını yolladığını söylediği aktarıldı.

DHA’nın haberine göre Vatansever, Melek’in yarı çıplak fotoğraflarını aileye yolladı ve kadının dolandırıcı olduğunu iddia etti. Aslan’ın anlatımına göre, Vatansever, Melek’e 1,5 yıl boyunca cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

Mustafa Aslan’nın ifadesi:

"‘Siz erkek değil misiniz? Kardeşinize neden sahip çıkmıyorsunuz. Ya sahip çıkın ya da ben gereğini yaparım’ yazdı. Ben de bunun üzerine şahsın numarasını engelledim. Aileme bu mesajlardan bahsetmedim. 3- 5 gün sonra bu sefer farklı farklı numaralardan ablamın fotoğraflarını atarak, ‘Saatliği, geceliği ne kadar?’ sorularını sordu ve ablam için fuhuş pazarlığı yapmaya çalıştılar benimle. Bu mesajın geldiği numaraları da engelledim."

Vatansever’in Kahta ilçesinin sosyal medya sayfasında, ablası Melek’in fotoğraf, adres ve kimlik bilgisini paylaşarak, “Melek Aslan, baba ismi Hasan Aslan. Bu şahıslar dolandırıcıdır. Melek Aslan para karşılığı evli erkeklerle yatıp kalkıyor” diye yazdığını anlatan Aslan, devamla şunları öne sürdü:

"Bu konudan bir ay sonra yine tanımadığım bir kişi mesaj gönderdi ve ‘Haberlere çıkacağım, sizi rezil edeceğim. Şerefinizle oynayacağım. Sizin bir suçunuz yok ama kız kardeşinizi Diyarbakır’dan almıyorsunuz. Ya siz onu alın ya da ben haberlere çıkacağım’ diye yazıyordu.

Ben de Orhan Vatansever olduğunu anladığım şahsa, ‘Kız kardeşimi alıp Kahta’ya getireceğim. Sen haberlere çıkma. Ben kardeşimi Diyarbakır’dan alacağım’ diye cevap verdim. Ona Diyarbakır’da ablamı nasıl bulacağım diye sorduğumda bana, ‘Ben sana yardımcı olurum, yerini bulurum. Diyarbakır’da arkadaşlarım var, takipteler. Ben istediğimi istediğim zaman bulurum, sen merak etme. Ya kız kardeşini getirirsin ya da sizi el aleme rezil rüsvan ederim’ diye yazdı. Ben de ‘Yardımcı olacaksan ben de kimseye söylemeden ablamı çıkartıp istediği yere yerleştireceğim’ dedim."

Aslan, savcılık sorgusunda Diyarbakır’da yaşayan ablası Melek’in adres bilgilerini Vatansever’den aldığını ifade etti.

Mustafa Aslan, “Orhan bana, ben sana yardım ederim. Sakarya’dayım, 21 Ekim’de Diyarbakır’da olacağım. Sen de Diyarbakır’da ol’ dedi” diye konuştu.

Aslan, yanında silah götürme gerekçesini ise şu şekilde açıkladı:

"İki yıl önce fiyatını ve kimin olduğunu hatırlamadığım bir müşteriden satın aldığım ve dükkanın kasasında güvenlik amaçlı bulundurduğum ruhsatsız silahı Diyarbakır’ın kötü bir yer olduğunu düşünüp, ayrıca Orhan’ın beni bir oyuna getirebileceğini düşündüğüm için yanıma aldım."

Ardından Diyarbakır’a gittiğinde Vatansever’in kendisine adresi gönderdiğini belirten Aslan, “Orhan, Melek’in kaldığı apartın adresini atıp, ‘Buradayım. Çay ocağındayım’ deyince verdiği adrese gittim, ancak o yoktu. Bana mesaj atıp, ‘Polis beni aldı. Uzaklaştırma kararım olduğu için karakoldayım. 1 saate işim biter. Orada bekleyin. Ben gelene kadar Melek gelir’ diye yazdı” dedi. Polis, cinayetin azmettiricisi olarak Vatansever’i aramaya başladı

Ayrıldığı erkek hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı

Melek’in bir süre önce kendisini tehdit eden Orhan Vatansever’den ayrıldığı ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıkmıştı.

Melek emniyete verdiği şikayet dilekçesinde Vatansever’in kendisini tehdit ve darp ettiğini ifade etmişti.

"Orhan’la Sakarya’da bir kafede otururken bir erkek arkadaşım aradı. Açmamı istedi. Benden şüphelendi ve kıskandı. Bunun üzerine tartışmaya başladık. Beni tehdit edince Sakarya’da emniyete giderek şikayetçi oldum. Sonrasında da tehdit ve şantajları devam etti. Bunun üzerine tekrar şikayetçi oldum. Sosyal medya hesaplarımı kapattım. Telefonumdan kendisini engelledim ve 3 ay önce tekrar Diyarbakır’a geldim."

Melek’in şikayeti üzerine ifade veren Vatansever ise “Melek Aslan eski sevgilim olur. Kendisine 30 bin euro vermiştim. Onu istediğim için böyle yalanlarla benden şikayetçi oldu” iddiasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.