Diyarbakır’da milli maç heyecanı

Diyarbakır’da milli maç heyecanı
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş’in,”Ben Sivas’ta da Diyarbakır’da da milli maç oynarım. Kimseye hesap vermek zorunda değilim” açıklaması bölgede heyecan yarattı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş’in,”Ben Sivas’ta da Diyarbakır’da da milli maç oynarım. Kimseye hesap vermek zorunda değilim” açıklaması bölgede heyecan yarattı. TFF’nin önümüzdeki günlerde açıklayacağı maç programında Diyarbakır’ın da yer alması bekleniyor.

İki sezon önce hizmete giren 33 bin kişilik Yeni Diyarbakır Stadyumu, uluslararası maçlara ev sahipliği yapabilecek şekilde FİFA ve UEFA normlarına göre inşa edilmişti.

Daha önce biri 2000 yılında Galatasaray-Antalyaspor ve biri de 2018 yılında Fenerbahçe-Akhisarspor olmak üzere iki Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yapan Diyarbakır, tarihinde ilk kez bir milli maça ev sahipliği yapabilir.

Milli takım teknik direktörü Şenol Güneş’in geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama bu yöndeki izlenimi güçlendirerek bölgede derin heyecan yarattı. Sporseverinden iş çevrelerine ve vatandaşlara kadar herkes heyecan yaratan bu açıklamanın gerçeğe dönüşmesini bekliyor.

Spor adamları,”milli maçın Diyarbakır’da oynanması bölgeye hem sportif hem de ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak” görüşünde birleşti.

Trabzonspor’ da futbol oynadığı yıllardan bu yana Diyarbakır’la iyi ilişkileri ve dostları olduğu bilinen teknik direktör Şenol Güneş’in bu açıklaması heyecanla karşılanırken, Diyarbakırlı olan ve bölgede sporun gelişmesine önem veren TFF Başkanı Nihat Özdemir’in bu beklentiyi gerçeğe dönüştürmesi bekleniyor.

İki sezon önce hizmete giren 33 bin kişilik Yeni Diyarbakır Stadyumu, uluslararası maçlara ev sahipliği yapabilecek şekilde FİFA ve UEFA normlarına göre inşa edilmişti.

TFF’nin önümüzdeki günlerde açıklayacağı maç programında Diyarbakır’ın da yer alması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum