Diyarbakır’da 'Muhtarlar Günü' kutlandı

Diyarbakır’da 'Muhtarlar Günü' kutlandı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama programı düzenledi.

TİGRİS HABER- Anıtpark’ta düzenlenen program, İstiklal Marşı ve Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nihat Nurbaki yaptığı konuşmada, muhtarlık müessesinin 200 yılı aşkın bir geçmişinin olduğunu söyledi.

Muhtarların yereli temsil ettiğini vurgulayan Nurbaki, şöyle konuştu:

“Başbakanlık genelgesiyle muhtarlarımız için muhtarlık müessesesinin ihtiyaçlarını, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm yollarının bulunması amacıyla 19 Ekim günü muhtarlar günü olarak belirlenmiştir. Muhtarlar emin ve güvenilir şahsiyetlerdir. Muhtarlar tüm mahalle halkının temsilcisidir ve milletin iradesini temsil ederler. Muhtarlar devletin şefkatli ve merhametli elidir.”

Muhtarlıklar şube müdürlüğü

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde Muhtarlıklar Şube Müdürlüğünün kurulduğunu anımsatan Nurbaki, şunları aktardı:

“Muhtarlıklar şube müdürlüğümüzde muhtar bilgi sistemi hayata geçirilerek her muhtarımızın bulunduğu mahalle ile ilgili bütün talepleri yerine getirilmeye gayret eden ve talepleri ilgili kurumlara ileten birimimiz mevcuttur.”

Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Demir ise yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi:

“Böyle bir günü muhtarlarımıza armağan ettiği için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a muhtarlarımıza hak ettiği değeri veren sayın valimiz Ali İhsan Su'ya çok teşekkür ediyor, tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından kutlama programına katılan muhtarlar, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.