Diyarbakır’da operasyon: 12 kadın gözaltında

Diyarbakır’da operasyon: 12 kadın gözaltında
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturması kapsamında, aralarında eski Belediye Başkanı Filiz Buluttekin’inde bulunduğu 25 kadın gözaltına alındı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler sabah saatlerinde birçok eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen baskınlarda gözaltına alınanlar arasında, yerine kayyum atanan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Tüm Bel-Sen, Eğitim Sen ve BTS üyelerinin de olduğu 25 kadın bulunuyor. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen kadınlar, evlerinde yapılan aramaların ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gözaltılara tepki

SES Genel Merkezi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Diyarbakır’da bu sabah aralarında Şube Kadın Sekreterimiz Fatma Yıldızhan ve KESK’li kadınların da olduğu bir çok kadın gözaltına alındı. Sendikal hak mücadelemizi ve kadın mücadelemizi engellemeye yönelik baskıları kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın” denildi.

Barodan açıklama

Gözaltına alınanlar ile ilgili 24 saat avukat görüş kısıtlaması olduğu öğrenildi.

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla, kadına karşı şiddetle mücadele eden kadın hakları aktivistleri hukuka aykırı bir şekilde gözaltına alınmıştır. Kadınlara gözaltı kararı ile birlikte uygulanan 24 saat avukat görüş kısıtlaması savunma haklarını doğrudan ihlal etmektedir. Bilinmelidir ki hukuka aykırı müdahaleler, baskınlar ve operasyonlarla kadın mücadelesi engellenemez. Gözaltındaki kadın arkadaşlarımız, bir an önce serbest bırakılmalıdır” dedi.

Gözaltına alınan isimler

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: “Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Rosa Kadın Derneği yöneticisi Nevin Oyman, Rosa Kadın Derneği üyesi Fatma Gültekin, TJA Aktivisti Zekiye Güler, HDP Yenişehir ilçe Eşbaşkanı Remziye Sızıcı, yerine kayyım atanan Sur Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Diyarbakır SES Kadın Sekreteri Fatma Yıldızhan, TÜM BEL-SEN Eşbaşkanı Nihal Yanık, Eğitim Sen 1 Nolu Eğitim Sekreteri Hatice Efe, BTS Kadın Sekreteri Bahar Uluğ, Sakine Karadeniz, Birsen Güneş.”

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum