Diyarbakır’da Oryantiring oyunu: Öğrenciler harita ve pusulalarla yön buldu

Diyarbakır’da Oryantiring oyunu: Öğrenciler harita ve pusulalarla yön buldu
Dünya’da ilk askeri birlikler arasında yapılan Oryantiring oyunu, Diyarbakır’da gerçekleşti. 9 okuldan 100 öğrencinin katıldığı yarışmada 3 dalda Bil Koleji birinciliği elde etti.

Tigris Haber- Dünyanın birçok ülkesinde popüler olan Oryantiring oyunu son yıllarda Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladı. Birçok ülkede askeri birlikler tarafından yaygın olarak oynan spor, okullar arasında oynanıyor. Yarışmaya katılan sporcular, ormanlık alanda önceden yerleştirilmiş hedefleri harita ve pusula yardımıyla bulmayı hedefliyor. Belirlenen hedefleri bulan sporcular, birincilik kazanıyor.

yarisma-(2).jpeg

9 OKULDAN 100 ÖĞRENCİ KATILDI

Oryantiring (Yön bulma) yarışması Diyarbakır’da yapıldı. Diyarbakır’da bulunan 9 okuldan 100 öğrencinin katıldığı yarışma, Dicle Üniversitesinde gerçekleşti. 4 kategoride yapılan Oryantiring yarışmasına katılan öğrenciler, harita yardımı ile belirlenen hedefleri bulmaya çalıştı.

3 DALDA BİL KOLEJİ BİRİNCİLİK KAZANDI

Dicle Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen yarışmada, Bil Koleji Yıldız Kızlar, Küçük Kızlar ve Küçük Erkekler dalında birincilik elde ederek kupa aldı.  Yıldız Erkekler dalında ise İMKB, H. Hamid Aytaç Orta Okulu 1’incilik kazandı.

ORYANTİRİNG SPORU ASKERİ BİRLİKLER ARASINDA YAPILIYOR

Oryantiring Dünya’da ilk kez 1886’da kullanıldığı belirtiliyor. Oryantiring sporu ilk kez 1895 yılında İngiltere İsveç ve Norveç askerleri arasında düzenlenen Oryantiring kampında yapıldı. Oryantiring, 1970’ten bu yana Türkiye’de TSK’ya bağlı birlikler tarafından yapılıyor. İlk askeri birlikler arasında yapılan bu spor dalı, zamanla geniş bir kesime yayıldı. 1999’da Ankara ve İstanbul’da halka açık Oryantiring grupları kuruldu. Türkiye’de ki İlk Oryantiring Federasyonu ise 2006 yılında kuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum