Diyarbakır’da pandemi hastanesine rekor vaka başvurusu

Diyarbakır’da pandemi hastanesine rekor vaka başvurusu
Diyarbakır’ın pandemi hastanesi Selahaddin Eyyubi devlet hastanesi vaka sayılarının artması ve yoğun başvurular karşısında adeta ‘iflas’ etti. 2 doktor istifa ederken, 2 doktor ise rapor aldı.

2 doktor istifa etti, 2’si rapor aldı

TİGRİS HABERKurban bayramı sonrası Diyarbakır’da korona virüs vaka sayısı rekor düzeye ulaştı. 2020 yılında dahi bu kadar yoğun seviyede bir vaka sayısı söz konusu değilken, özellikle son bir haftadaki vaka artışları kentte panik havası yarattı. Normale dönüş tarihinden itibaren düğün ve taziyeler konusunda seçici davranılmazken, Diyarbakır vaka artışı konusunda Türkiye geneli ile yarışan kent oldu.

aw386365-03.jpg

Hastane kilitlendi

Pandemi hastanesi olarak bilinen Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine son 3 günde rekor başvurular yapılırken, önceki akşam hastanede hayat adeta durdu. Hastanenin acil servisinde görev yapan bazı doktorların istifa ettiği ve rapor aldıkları haberi yayıldı.  Hastanede doktor kalmadığı, test için başvuru yapan hastaların Tıp Fakültesi hastanesine ve özel hastanelere yönlendirildikleri bizzat hastalar tarafından gazetemizin haber merkezine bildirildi.

İstifa edenler pratisyen

İddialar üzerine görüştüğümüz hastane başhekimi Sedat Özkul, iddiaları yalanlayarak, “Hastanede doktor olmadığı iddiaları tamamen yalan. Dün akşam acilde 3 görevli doktor vardı. İstifa eden doktorlar var. Ancak, bunlar uzman değil, pratisyen hekimler. İki istifa eden doktorumuz var. Hasta olan iki doktorumuz da rapor aldı” dedi.

aw386365-06.jpg

Hasta sayısı ürkütücü boyutta

Başhekim Sedat Özkul, başvuru yapan hasta sayısının ürkütücü boyutta olduğunu da sözlerine ekleyerek şunları söyledi: “Hiç beklemediğimiz abartılı bir hasta var. Kovid nedeniyle dün bin 200 hasta vardı. Hasta yoğunluğu artınca bazı hastanelere yönlendirilenler oldu. Şu an sadece Diyarbakır’da tek değil, Tüm ülkede yoğunluk var.  Geçen yıl pandeminin en yoğun döneminde bile hastaneye gelenlerin sayısı 700’dü. Şimdi ise günde 1200 kişi geliyor. Ama buna rağmen hizmetlerimizi aksatmadan vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz.”(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.