Diyarbakır’da park alanına beton dökülmesi tartışmalara neden oldu

Diyarbakır’da park alanına beton dökülmesi tartışmalara neden oldu
Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Belediyesi, Rızvanağa Parkın’a engelli vatandaşlar için “Engelsiz Yaşam Merkezi” yapıyor.  Mimarlar Odası, parka bina yapılmasına karşı çıktı.

Haber: Ali Abbas Yılmaz

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi’nde bulunan Rızvanağa Parkı Engelsiz Yaşam Merkezi’ne dönüştürülüyor.

Rızvanağa Parkı’nda Yenişehir Belediyesi’nce çalışmalar yürütülürken, Diyarbakır Mimarlar Odası ise parka bina yapılmasına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Diyarbakır Mimarlar Odası Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Yenişehir ilçesi iç ofis semtinde soluk alınabilecek tek park olan Rızvanağa parkına beton dökülüp yapı yapılıyor!” şeklinde tepki gösterildi.

rizvanaga.jpg

Muhtar: Parkın önceki hali iyi değildi

Yenişehir İlçesi Kooperatifler Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Aydınlar, parkta yapılan dönüşüme ilişkin şunları söyledi: “20 yıldan fazladır burada bir park vardı. Son dönemde bu park gerçekten bakımsız kalmıştı. Mahallede bir tek parkımız burası kalmıştı.  Kaymakam Bey’e söyledim, sağ olsunlar ilgilendiler. Kaymakam Bey geldiler, baktılar ve burayla ilgili bir proje yaptılar. Bakımsız olan parkı bir Engelsiz Yaşam Merkezi olarak tasarladılar. Tabii bu park dışında çocukların oynayabileceği bir alan da yok. Ve bu proje ile bakımsız olan park hem engelliler için bir yaşam alanına dönüştü. Bunun yanına da çocuklar için salıncak ve kaykay bırakabilirsek onlar da oyun alanından mahrum kalmayacak. Parkın önceki hali pek iyi değildi. Akşamları burası meyhaneye çevrilmişti ve çevreyi rahatsız ediyordu.”

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde neler var?

Yenişehir Belediyesi tarafından Engelsiz Yaşam Merkezi’ne çevrilen Rızvanağa parkında çalışmalar başladı. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde; Engelli satranç alanı, Engelli masa tenisi, Engelli cafe, Üçboyutlu yazıcı atölyesi, Robotik atölye, Fuaye alanı bulunurken, engelliler için ücretsiz ulaşım imkanı da sağlanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.