Diyarbakır’da PTT’ye ait arsanın ihale şartları tartışma yarattı

Diyarbakır’da PTT’ye ait arsanın ihale şartları tartışma yarattı
PTT A.Ş tarafından Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde ‘Arsa satış karşılığı gelir paylaşımı’ adı altında ihaleye çıkarılan arsa için istenen şartların rekabet koşullarını engellediği için iptali istendi.

TİGRİS HABER - PTT A.Ş tarafından Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde ‘Arsa satış karşılığı gelir paylaşımı’ adı altında ihaleye çıkarılan arsa için istenen şartların rekabet koşullarını engellediği için iptali istendi. PTT A.Ş Genel Müdürlüğüne itiraz dilekçesi gönderen bazı alıcılar, şartların ihaleye katılımı önleyici nitelikte olduğunu, benzer ihalelerdeki koşullara aykırı olduğu bildirildi.

PTT A.Ş tarafından ilana çıkarılan Kayapınar İlçesi Fırat Mahallesinde toplam 34.916,44 M2’lik yerindeki ihale işi ile ilgili olarak yapılan ilanın hukuka, idari mevzuata ve süreklilik arz eden ihale uygulamalarına aykırı olduğu, rekabet koşullarını ağırlaştırıcı, ihaleye katılımı önleyici olduğu iddia edildi.

İhale koşullarına itiraz eden Diyarbakırlı iş insanları, ihaleye katılacak firmalardan iş bitirme belgesinin yapılacak işin 4 kat büyüklüğünde istenmesinin yanı sıra, yapım cirosunun da diğer ihale kriterlerine uygun olmadığı, bankalardan alınacak referans tutarlarının fahiş rakamlarda olduğu belirterek, ihale koşullarının normale çevrilmesini istedi.

Arsa satış ihalesine talip olan Diyarbakırlı iş insanları, koşulların Diyarbakırlı iş insanlarının ihaleye girmesini engelleyici nitelikte olduğunu öne sürdü. İhale şartlarının hukuka aykırı olması, rekabet koşullarını ağırlaştırıcı, ihaleye katılımı önleyici ve kamu zararına yol açması nedeniyle iptal edilmesini istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.