Diyarbakır’da renkli yeni yıl kutlaması

Diyarbakır’da renkli yeni yıl kutlaması
Diyarbakır’da son yılların en renkli yeni yıl kutlaması yapıldı.

Yeni yıl nedeniyle Diyarbakır’daki birçok kapalı mekan dolup taşarken, uzun süre sonra Ofis sanat sokağında binlerce kişi bir araya geldi. Davul zurna eşliğinde gençler halay çekerken, yağmur nedeniyle kalabalık dağıldı. Bölgedeki en hareketli il ise Van oldu. İran’daki olaylar devam ederken, binlerce turist yeni yılı Van’daki kapalı mekanlarda eğlenerek geçirdi.

yeni-yil-(3).jpg

Türkiye'nin pek çok ilinde vatandaşlar yeni yılı kutlamak amacıyla meydanlara dolup taştı. Bölge illerinde ise yeni yıl sakin geçti. Bölgenin en büyük kenti olan Diyarbakır’da ise, vatandaşlar yeni yılı kapalı mekanlarda kutladı. Uzun yıllar sonra ise Sanat Sokağı dolup taştı. Davul zurna eşliğinde oynayan gençler burada günülerlince eğlendi. Ancak beklenmeyen yağmur hareketli sokağı tam tersine çevirdi.

yeni-yil-(1).jpg

Van’dan renkli görüntüler

Öte yandan İran'daki olaylar devam ederken, yılbaşı için Van’a gelen İranlılar, kiraladıkları bir eğlence merkezinde gönüllerince eğlenip, yeni yıla dans ederek girdiler. Son yıllarda İranlı turistlerin gözde tatil yeri haline gelen ve bir süre önce İran Dişişleri Bakanlığı’nın Türkiye için yayınladığı seyahat uyarısı,

yeni-yil-(4).jpg

İranlıların Van sevdasını engelleyemedi. Bu yılbaşında da Van’ın eğlence mekanları dolup taştı. Gündüz kentin cadde ve sokaklarında alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldüren İranlılar, yılbaşına eğlenerek ve dans ederek girdi. İranlılar Van’da, kiraladıkları mekanlarda eğlenmeyi tercih etti. İran’daki olaylara aldırış etmeden gönüllerince eğlenen İranlılar, yeni yılın ülkeleri için mutluluk ve huzur getirmesini diledi.

Arif BULUT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.