Diyarbakır’da Rüzgâr Evleri Projesi konutları yükseliyor!

Diyarbakır’da Rüzgâr Evleri Projesi konutları yükseliyor!
Diyarbakır’da Kayataş İnşaat tarafından Diyarbakır-Silvan yolu üzerinde 4+1 katlı olmak üzere 7 bloktan oluşan 80 konutluk ‘Rüzgar Evleri Konutları’ projesi sona eriyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Kayataş İnşaat tarafından Diyarbakır-Silvan yolu üzerinde 4+1 katlı olmak üzere 7 bloktan oluşan 80 konutluk ‘Rüzgar Evleri Konutları’ projesi sona eriyor. Kayataş İnşaat Proje Müdürü Seyithan Şimşek, Villa konforunu konutta yakalamaya çalıştıklarını belirtirken, Mimar Hakan Ertürk ise, Doğa ile iç içe konforlu evler üretmek istediklerini söyledi.

Kayataş İnşaat Proje Müdürü Seyithan Şimşek, Konut inşaatının Silvan yolu üzerinde Dicle Üniversitesi Teknokent Civarında yapıldığını belirterek, “Depreme karşı daha uygun olan yatay mimari üzerinde çalışıyoruz. Düşük katlı konut üretiyoruz. Konutlarımız, modern 4+1 net 195 metre kareliktir.

Villa konforunda konutlar!

Bulunduğumuz konum villa yapılan alanlardır. Son yıllardaki alım gücünün düşmesi ve enflasyonla birlikte insanların villaya ulaşması çok zorlaştı. Bizde Villa konforunu konutta yakalamaya çalıştık. Büyük dairelerin yanında hobi bahçeleri de yaparak, Villa alamayan kesimlerin bu dairede o konforu yakalamaya çalışmasını sağlamaya çalıştık.

Hem düşük katlı hem de doğa ile iç içe

Kat sayımız düşük olması, depremden sonra insanların yüksek katlardan kaçınması ile sakin, düşük katlı ve doğayla iç içe olduğu için bu bölgeyi tercih ederek, yatırımı gerçekleşirdik. Ve son noktaya geliyoruz. Web sayfamız ve sosyal medya adreslerimiz de örnek dairemizin görseli yer almaktadır. Ev almak isteyenler buralardan bizimle iletişime geçebilirler” diye konuştu.

“Satış sorunu yaşıyoruz”

Sektörel bazda yaşadıkları en büyük sorunlarının satış olduğuna işaret eden Şimşek, “Alım gücü düştü, maliyetler yükseldi. Biz şu an yaptığımız bir daire vaat ettiğimiz bir fiyatta yeni bir daire yapamıyoruz. O yüzden satış fiyatlarımızı yüksek tutmak zorundayız. Bu da alım gücü düşen insanlar tarafından rağbet görmüyor. Kredilere ulaşma da sıkıntı var. Şu an faiz oranları çok çok yüksek. O yüzden insanlar daire almakta zorlanıyor. Bu da bizim sektörü neredeyse durma noktasına getiriyor. Genel olarak maliyetlerle alakalı bu daire veya malzeme fiyatlarının sürekli değişmesiyle alakalı bir istikrar bekliyoruz. Kredi alana da bir destek bekliyoruz ki bu elimizdeki stokları evleri satabilelim” ifadelerini kullandı.

Ertürk: “Doğayla iç içe konforlu evler üretiyoruz”

Rüzgar Evleri Projesinin mimari ekip üyesi Mimar Hakan Ertürk ise, Kayataş Rüzgar evlerinin bu bölgede yapmalarındaki amacın doğayla iç içe konforlu evler üretmek olduğunu vurgulayarak, “Mevcut dairelerimiz 4+1 ve 195 metrekare net, 215 metrekare brüt olarak tasarlandı. Tasarım amacıyla doğanın tüm güzelliklerini görecek şekilde ön taraftaki bloklarımız tamamen Diyarbakır manzaralı, yan ve arka taraftaki bloklarımız ise Dicle Üniversitesi koru alanları ve Dicle Üniversitesi gölet alanlarını görüyor. Merkeze göre birkaç derece daha serin olan bölgemiz güneşlenme açısından da uygun açılarda tasarlanıp, Diyarbakır’da bulunması gereken bir daire özelliğini taşımaktadır” dedi.

Evlerin tasarımı 6 ay sürdü

Dairenin tasarlanmasının kendileri için büyük önem arz ettiğini ifade eden Ertürk, “Yaklaşık 6 ay süren tasarım aşamasından sonra bazı kararlar verip hayata geçirdik , depremden önce yatay mimarinin önemini dile getirmeye çalışmıştık ve deprem sonrası ne kadar doğru bir karar aldığımızı gördük. Yatay mimari ile ürettiğimiz düşük katlı binalarımızda insanlarımıza bir Villa konforunda ama apartman dairesinde yaşamalarını sunuyoruz.

“Konutlarda Villa konforu sunuyoruz”

Ertürk, konutlarında sundukları Villa konforunu şöyle dile getirdi:

“Nasıl bir villa konforu sunuyoruz? Normal konutun, apartman dairesinin dışında biz bunlara hobi bahçesi sunuyoruz. Hobi bahçelerimizin kapalı ve açık alanları var. Rekreasyon alanlarımız var. Futbol ve basketbol alanlarımız, kapalı havuzumuz var. Hobi bahçelerinde insanlar kendilerine ait alanlarda istedikleri şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilirler, sebze ve meyve ekme gibi durumları olabilir. Orada kumdan çocuk oyun alanları oluşturabilir. Gibi benzeri ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

Dairelerimizin tasarımına geldiğimizde ise iki daire üzerinden 7 blok olacak şekilde tasarlanmıştır projede toplam 80 dairemiz bulunmaktadır. Modern bir cephe dizaynı kullandık. Daire içinde ise konutta bir insanın ne kadar ihtiyacı varsa karşılamaya çalıştık. Örneğin teknolojik ihtiyaçlarını karşılayacak uygun prizler olsun, yeni yaşam stilinde mutfakta oturma alanları, kuru bakliyat kileri gibi lüks yaşam alanları ürettik. Üst segment kaliteli malzemeleri kullandık. 3 tane balkon kullandık ki bölgemiz fazlasıyla sıcak olan bir bölge ve balkon ihtiyacımız artıyor. Ayrıca Ebeveyn yatak odasında giyinme odası ve duş bulunmakta. Yine biz kültürümüz gereğince misafir ağırlamayı seven bir halkız. Dolayısıyla gelen misafirlerimizin yatıya kaldığında bazı ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için bir misafir odası ve içinde duş ve tuvalet ihtiyacını karşılayabilecekleri bir alan oluşturduk. Dairenin genelinde mahremiyete önem verdik bunun doğrultusunda dairelerimizde çamaşır odası yaptık bu oda bize çamaşır makinesinin ve kirli eşyaların gizlenebileceği bir yer sağladı ayrıca bu alan çamaşır Kurutma ve ütü alanıyla birlikte sunuldu. Daire tasarımımızda kadınlarımıza yönelik bir tasarım amaçladık. Çünkü, her zaman konutların asıl kullanıcıları kadınlar olduğunu baz alarak tasarımlarımızı bunun üzerinden ilerlettik. Bununla beraber kullandığımız modern cephede masraftan kaçmamaya çalıştık. konut yapmaktaki asıl amacımız insanların hayallerini ihtiyaçlarını doğrultusunda karşılamak, ben bu eve oturduğumda huzuru bulacağım diyebileceği tarzda evler yapmaya çalıştık. Bunda başarılı olduğumuzu verdiğimiz reklamlar üzerinden görüyoruz. Güzel dönüşler alıyoruz. İnşallah daha fazla kişiye bu tarz daireler sunmak için yeni tasarımlarımızla tekrar karşınızda olacağız”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum