Diyarbakır’da sahte yedek parça satan şebekeye operasyon

Diyarbakır’da sahte yedek parça satan şebekeye operasyon
Diyarbakır’da, orijinal diye sahte araç parçaları satan şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. Polis sahte parçalara el koydu. Yetkililer, yedek parça konusunda vatandaşları uyardı.

Muhammed Esen

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 3. Sanayi sitesi esnafına orijinal diye sahte araç parçaları satan şebekeye yönelik operasyon gerçekleştirdi.  Sanayi sitesindeki bir iş yerinde yapılan aramada, üzerinde Honda ibaresi bulunan 230 adet ambalaj kutusu, 19 adet balata parçası, 3050 adet yapışkanlı etiket, üzerinde Toyota ibaresi bulunan 1 adet otomobil parçası, 270 adet farklı renk ve ebatlarda ambalaj kutusu ve 1220 adet yapışkanlı etiket ele geçirildi.

Honda ve Toyota şikayetçi oldu

Diyarbakır’da bulunan Toyota ve Honda Bölge Müdürleri Mustafa Bulut ile Abdülcelil Oğulmuş şebeke üyelerinden şikayetçi oldu. Müdürlerin şikayet dilekçesinde, “Toyota ve Honda firmasına ait yedek parça, ambalaj, etiket vs. hangi türde malzeme olursa olsun firmamın yetkisi ve izni olmaksızın logosumun kullanılması suç teşkil etmektedir. Honda firmamıza ait logolu ürünlerin basım yetkisi sadece Honda Türkiye firmasına aittir.  Toyota ve Honda Diyarbakır bayii yetkili müdürü olarak firmamızın izin ve bilgisi olmaksızın isim ve logosu kullanarak etiket, ambalaj ve otomobil parçası üreten kişi ve kişilerden Toyota ve Kardelen Oto Honda Yetkili Bayii adına şikayetçiyim” şeklinde ifade verdiler.

Bu arada sahte yedek parça sattıkları iddia edilen kişiler gözaltına alındı.  Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüpheliler adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.