Diyarbakır’da Sebze, meyve fiyatları zirve yaptı

Diyarbakır’da Sebze, meyve fiyatları zirve yaptı
Diyarbakır Sebze Hali Komisyoncuları Başkanı Fırat Taş, son aylarda meyve ve sebze fiyatlarındaki artışın mazota yapılan zamlardan kaynaklandığının altını çizerek, pazarcılardan, komisyonculara kadar olan tüm zincirin zor durumda olduğunu söyledi.


Haber: Sait BAYRAM
Kamera: Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Mazot fiyatının geçen yıl 3,75 TL iken bugün direkt 42 TL’ye yükseldiğine işaret eden Taş, “Biberi Mersin’den yüklerken 50 TL bize yazıyor. Biz burada 50 TL bile veremiyoruz. Sıkıntıyı biz de çekiyoruz.

“Hepimiz zor durumdayız”
Esnaflar ve komisyoncular olarak çok zor durumdayız. Pazarcı arkadaşlarımız da zor durumdalar. Batıdaki vatandaşlar yarım kilo domates alırken, bizim vatandaşlarımız 5 kg yerine artık 1 kilo domates alabiliyorlar. Bizden 50 TL’ye alınan Sivri biberi Marketler vatandaşa 70 ile 100 TL arasında satıyor. Bunu İstanbul ve Diyarbakır’da gördüm. Asgari ücret alan bir vatandaşın bu fiyatlar karşısında idare etmesi çok zor. Zaten bir poşeti neredeyse 500 TL’ye dolduruyor” dedi.

“Fiyat farkı mazota bağlı”

Taş, Fiyatlardaki artışın en büyük nedeninin mazota yapılan zamlar olduğunun altını çizerek, “Şimdiki biberlerde, patlıcanlarda, salatalıklar da artış olması Antalya ya bağlanıyor bütün Türkiye piyasasını karıştırdı. O da Allah’ın afetidir sıkıntı yok, ama bizi en çok etkileyen mazottur. 1 TL masraf edelim derken şuan 3 TL masraftan kurtulamıyoruz. Daha önce 200 TL olan işçi yevmiyesi 750 TL’ye yükseldi. Diyarbakır Meyve ve Sebze halinde haftalık çalışan bir işçi 2 bin TL alırken, şuan 5 bin TL’ye çıktı. Bunun yanı sıra işçi bulamıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.