Diyarbakır’da ‘Şehir Stadı AVM olmasın’ eylemi

Diyarbakır’da ‘Şehir Stadı AVM olmasın’ eylemi
Büyükşehir Belediye spor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Diyarbakır şehir stadyumunu AVM ve konut yapma projesinin anti demokratik ve hukuka aykırı olduğunu, bu kararın derhal geri alınması gerektiğini söyledi.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR - Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi, Spor Meclisi öncülüğünde, Diyarbakır Atatürk Stadyumu'nun TOKİ tarafından AVM ve konut projesi kapsamına alınmasını protesto etmek amacıyla stadyum önünde insan zinciri  eylemi geçekleştirdi. “Şehir stadında betonlaşmaya hayır! Stadıma dokunma!” dev pankartın açıldığı eyleme Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, Mezopotamya Ekoloji Hareketi Derneği, kentte bulunan spor camiası ve çok sayıda sporcu katıldı. Beş dakikalık insan zinciri eyleminden sonra basın metnini okuyan Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz 0-24 yaş arasında 500 binin üzerinde genç nüfusu olan Diyarbakır’da neden spor merkezi olamadığını, spor bileşenleri olarak bu soruya cevap aradığını kaydederek “ Böyle bir genç nüfusa sahip şehrimizde spor tesisi sayısı bir elin parmak sayısı kadardır. Hal böyle iken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şehir stadyumunu AVM ve konut projesi ile ortadan kaldırma kararı almıştır. Bu karar Ankara’da masa basında alınmıştır. Karar anti demokratik ve hukuka aykırıdır” dedi.

Kılavuz; “Şehir stadındaki AVM” projesinin derhal geri alınması ve mevcut stadın şehrin ihtiyacı olan spor, sosyal ve kültür alanı olarak düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

stat-2.jpg

stat-3.jpg

stat-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.