VİDEO - Diyarbakır’da semt pazarı kavgası

VİDEO - Diyarbakır’da semt pazarı kavgası
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde uzun süredir faaliyet gösteren Çarşamba pazarı esnafının talebi ile Pazar taşındı. Taşınmaya karşı çıkan bazı esnaflar zabıtalarla karşı karşıya geldi. Pazarın aniden kaldırılması bölge sakinleri için sürpriz oldu.

TİGRİS HABER -Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde kurulan çarşamba pazarı esnafın talebi doğrultusunda kaldırılarak başka bir yere taşındı. Sabah saatlerinde bazı esnaflar tezgâhını açıp müşteri bekledi. Belediye zabıtaları ise, pazarın kaldırıldığını söyleyerek esnafın tezgâhlarını toplamalarını istedi. Esnaf ile zabıtlar arasında kısa süren gerginlik yaşandı.

Pazar esnafı, yeni pazar yerinin çevresinde yerleşim yeri olmadığından iş yapmakta zorlanacaklarını, eski pazar yerinde çıkmak istemediklerini ifade ettiler. Çevre de bulunan vatandaşlarda pazar yerinin taşınmasına karşı oldukların belirterek alışveriş yapmakta zorlanacaklarını söylediler.

“Gitmek istemiyoruz”

Pazarcı esnaflarından İbrahim Baybaşı, yeni pazar yerine gitmeyeceğini belirterek şöyle dedi;  “Bu bölgede yaşayan komşularımız da buradan gitmemizi istemiyor. Artık takdir Belediyenin, biz gitmeyi düşünmüyoruz. Yeni Pazar yeri kuş uçmaz kervan geçmez bir yermiş. Hatta Pazar yerinin nerde olduğunu dahi merak edip bakmaya gitmedim.”

baybasi-tigris.png

Pazar esnaflarından olan Hanife isimli vatandaş ise, “Bu gün Pazar kurulmadı. Bölgede “okul var” diye pazarın kaldırılması isteniyor. Okul yönetimi şikâyet etmiş, muhtarla görüştüm, muhtarda yanımdaydı.  Muhtar, ‘okula alakası yok, okulu ben durdurdum ‘ diyor. Biz buradan gitmeyeceğiz” dedi.

“Kapalı bir pazar yeri yapsınlar”

Semt sakinleri de pazarın kaldırılmasına karşı çıkıyor. Pazara yakın bir yerde yaşayan bir vatandaş ise şunları söyledi;  “Madem pazarı kaldırıyorlar, o zaman kapalı bir pazar yeri yapsınlar. Bu pazar olmayınca ne yapacağız, marketlere mi akın edeceğiz? Neden kaldırıldığını belediye bizimle de paylaşmalıydı.”

pazar-tigris1.png

“Belediye kendi kafasına göre iş yapıyor”

Semtte oturan bir başka vatandaş ise şöyle konuştu; “Buradaki pazar olmazsa biz ne yapacağız. Pazartesi pazarı buradan uzak, perşembe pazarı da bize uzak, yaşlısı var, genci var pazara gidemiyor. Okulun şikâyet ettiğini söylüyorlar. Okul şikâyet etmemiş. Belediye her şeyi kendi kafasına göre yapabilir mi?”

Pazarcı İrfan Taşla ise, yeni Pazar yerinin uzak olduğunu, gitmelerinin mümkün olmadığını belirterek, “Bizi götürdükleri yer tarla. Giden arkadaşlar görüntülü aradı, bölge kuş uçmaz kervan geçmez bir yer. Biz, burada kalmak için direneceğiz, burada kalmaya devam edeceğiz” dedi.  

pazar-tigris2.png

Esnafın büyük bir bölümü taşındı

Konuyla ilgili görüştüğümüz Kayapınar Belediyesi yetkilileri ise, “Semt pazarında yaklaşık 380 esnaf bulunmakta. Bu esnafların talebi ile yeni bir yer oluşturuldu. 370’e yakın esnaf yeni belirlenen yere giti. Ancak 5-10 esnaf ise gitmek istemiyor. Semt pazarının kurulduğu alanda okullar vardı, buradaki veli ve öğrencilerin ciddi bir tepkisi vardı. Pazar esnafı da bunu isteyince yer değişikliği yapıldı” ifadelerini kullandı. (Tigris Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum